UKLETU SLIKU NIKO NEĆE U KUĆI: Dva puta kupljena i oba puta vraćena, kupci se žale da ima JEZIVU AURU (FOTO)
Foto: Drustvene Mreže

kao u horor filmu

UKLETU SLIKU NIKO NEĆE U KUĆI: Dva puta kupljena i oba puta vraćena, kupci se žale da ima JEZIVU AURU (FOTO)

Planeta -

Jezivi i "možda ukleti" portret devojčice dvaput je vraćen u dobrotvornu trgovinu nakon što su se kupci žalili na njegovu "jezivu auru".

Slika, koja prikazuje devojčicu u crvenoj haljini sa pomalo asimetričnim i uznemirujućim izrazom, donirana je trgovini HARC u Sent Leonardsu u Engleskoj. Stiv, upravnik ove trgovine, rekao je da je portret - čije oči vas "prate po sobi" - ostavio sredovečni muškarac zajedno sa nekim drugim slikama i okvirima.

On je rekao za Telegraf da je, kada je primetio čudan izraz na slici, rekao: "O moj Bože, pogledaj joj lice", a da je jedna gospođa rekla: ‘Nije li jezivo?‘ na šta sam odgovorio: Da, prati te uokolo."

ukleta slika, Velika Britanija
foto: Drustvene Mreže

Gospođa, koja je kasnije kupila sliku došla je dva dana kasnije i rekla: - Moram da se rešim ove slike ima auru oko sebe‘, pa smo je stavili u izlog (s natpisom) ‘možda ukleto‘, rekao je Stiv.

On je rekoa da je kasnije kupila druga žena, ali da je i ona ubrzo vratila sliku rekavši "da više nikada ne želi da vidi tu prokletu stvar". Drugi kupac bio je "prestravljen" i "vratio se drhteći i sav uznemiren", rekao je Stiv. Dućan je tada ponovno stavio sliku u izlog, ovaj put s porukom: “Vratila se! Dva puta prodana i dva puta vraćena! Jeste li dovoljno hrabri?”

Stiv je dodao: - Poslednja osoba bila je prestravljena, nije je želela imati kod sebe, ali je videla da ima toliko pregleda na internetu pa se predomislila. Ona sada misli da to ima neku novčanu vrednost. “

- Jutros me nazvala i rekla: ‘Kupila sam tvoju sliku, mogu li je dobiti natrag?’ Odlučila je da se više ne boji i da to može da podnese. Htela je da je otkupiti ali je dobila besplatno. Nitko od bivših vlasnika slike nije želeo povraćaj novca. Procenili smo je na 25 funti i na 20 funti. Rekao je da je, čak i kad je druga žena uzela sliku u sredu, odmah predložila da ponovno bude vraćena u trgovinu.

ukleta slika, Velika Britanija
foto: Drustvene Mreže

Međutim, drugi vlasnik vratio se u trgovinu kako bi uzeo sliku u sredu ujutro, naizgled u iskušenju da se vrati nakon što je privukao pozornost na internetu s objavom o mogućem ukletom predmetu. Nekoliko korisnika sugerisalo mu je da koristi izraz "ona se vratila... vratila se dva puta" na svojim profilima u aplikaciji za upoznavanje.

Slika je izazvala brojne komentare na društvenim mrežama, a korisnici su nagađali njenu prošlosti i zašto je trebalo da se dvaput vrati u istu dobrotvornu trgovinu. Neki su objavili fotografije iz horor filma ‘Drugi‘ iz 2001. s Nikol Kidman, u kom deca komuniciraju s duhovima. Drugi su vlasniku savetovali da je “zapali”. Nije jasno ko je naslikao portret, niti ko je izvorna muza tajanstvenog umetnika, piše The Telegraph.

Kurir.rs/Jutarnji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja