RUSIJA NE MOŽE DA SE POBEDI! ORBAN: Strategija Zapada ne funkcioniše, najvažnije da se prekine krvoproliće
Foto: Printscreen/TV Pink

RUSIJA NE MOŽE DA SE POBEDI! ORBAN: Strategija Zapada ne funkcioniše, najvažnije da se prekine krvoproliće

Planeta -

Uprkos svemu, mađarska vlada ne menja stav o Ukrajini i zalaže se za momentalni prekid vatre i pokretanje mirovnih pregovora, poručuje mađarski premijer

Mađarski premijer Viktor Orban je rekao da je u sukobu u Ukrajini do sada stotine hiljada ljudi izgubio život i da je najvažnije da se prekine krvoproliće.

Po njegovom mišljenju, ne može se započeti izradom mirovnog plana, kako to predlaže liberalna zajednica, već prekidom vatre , nakon čega bi trebalo preći na mirne pregovore, prenosi MTI.

Orban je u obraćanju na godišnjem političkom festivalu „Tranzit” u Tihanju na obali Balatona, rekao je da je sukob trebalo da bude organizovan, umesto da bude "globalizovan", ali je samo Mađarska zastupila tu poziciju.

Strategija Zapada da se Ukrajinci bore i daju svoje živote "dok mi snabdevamo novcem, informacijama i oružjem" ne funkcioniše, rekao je Orban.

On je dodao da ova strategija "nije dovoljna da se pobedi Rusija", ali i da ne postoji nova strategija.

Mađarska je platila ogromnu cenu za "defekte u planiranju i strategiji ", naveo je Orban.

Uprkos svemu, mađarska vlada ne mena stav o Ukrajini i zalaže se za momentalni prekid vatre i pokretanje mirovnih pregovora.

Prema Orbanovim rečima, Mađarska smatra da je neophodno što pre okončati vojna dejstva, a zatim pristupiti izradi svetskog plana za rešavanje ukrajinskog sukoba.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track