UZNEMIRUJUĆE! UŽAS U INDIJI! Učiteljica naređuje deci da šamaraju učenika, zamera što ne udare jače, pominje dečakovu veru (VIDEO)
Foto: YouTube/ Hindustan Times

VRŠNJAČKO NASILJE

UZNEMIRUJUĆE! UŽAS U INDIJI! Učiteljica naređuje deci da šamaraju učenika, zamera što ne udare jače, pominje dečakovu veru (VIDEO)

Planeta -

Policija grada Muzafarnagar u indijskoj saveznoj državi Utar Pradeš Indiji pokrenula je istragu protiv učiteljice iz privatne onovne škole u lokalnom selu nakon što se pojavio šokantni snimak na kojem ona podstiče učenike hindu veroispovesti da šamaraju svog druga muslimana.

Snimak je izazvao ogorčenje širom Indije, a na njemu je prikazan dečak koji stoji i plače dok se drugi učenici smenjuju u udaranju.

Učiteljica Tripta Tjagi se jasno vidi na snimku koji je objavio list Hindustan tajms, koji je preveo i kako prekoreva decu što ga ne ošamare još jače.

- Odlučila sam da udaram svu muslimansku decu... šta to radiš? Zašto ga ne udariš jače? - piše u prevodu reči učiteljice koji je objavio indijski list.im govori da to učine "pravilno".

Indija, šamaranje
foto: YouTube/ Hindustan Times

U pozadini se čuje muškarac koji se smeje dok dečak jeca, a druga deca istupaju po nalogu učiteljice.

Satjanarajan Prajdžapat, načelnik policije Muzafarnagara, rekao je da je učiteljica naredila učenicima da udare dečaka "zato što nije zapamtio tablicu množenja" i dodao da je ona takođe pomenula dečakovu veroispovest.

- Učiteljica je izjavila: "Kada majke muhamedanskih učenika ne obraćaju pažnju na učenje svoje dece, ona znaju sve manje" - naveo je Prajdžapat.

Hindustan tajms prenosi reči dečakov oca koji je kazao da njegov sin primljen u bolnicu pošto se požalio da je uznemiravan i pošto nije mogao da spava celu noć nakon incidenta.

Agencija PTI prenela je da je dečakovim roditeljima ponuđeno da njihov sin pređe u državnu školu, ali da oni još uvek nisu odlučili šta da rade, a privatna škola u kojoj je šamaran neće biti zatvorena.

(Kurir.rs/Hindustan Times)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja