RUSKI MEDIJI TVRDE: Prigožin tajno sahranjen u Sankt Peterburgu u skladu sa željom rodbine (FOTO)
Foto: EPA Anatoly Maltsev

završen pogreb?

RUSKI MEDIJI TVRDE: Prigožin tajno sahranjen u Sankt Peterburgu u skladu sa željom rodbine (FOTO)

Planeta -

Ruski sajt msk1.ru objavio je da je vođa vagnerovaca Jevgenij Prigožin danas tajno sahranjen na groblju u Sankt Peterburgu.

Navodi se da je njegova pres služba saopštila da je to učinjeno u popodnevnim časovima na groblju Porohovski u skladu sa željom Prigožinove rodbine.

Izveštaču ruskog sajta sa tog groblja rečeno je da je pogreb održan u zatvorenom formatu, a informacija o tome da je Prigožin sahranjen nije odmah obavljena.

- Da, mogu da potvrdim, sahranjen je pre sat vremena. Bilo je planirano u 15.00 časova, ali je oko 16.00 sahranjen. To je obavljeno u zatvorenom režimu prema želji rodbine - rečeno je izveštaču msk1.ru.

Sankt Peterburg, Vladimir Putin
foto: EPA Anatoly Maltsev

Prethodno je pipadnik "Vagnera" kazao izveštaču ruskog sajta Fontanka sa drugog groblja u Sankt Peterburgu da je "telo dovezeno".

On je kazao da se očekuje da tu dođu vođe plaćenika.

Izveštač ruskog medija je naveo da su se tri pogrebna vozila i dva civilna automobila pojavila na groblju Beloostrovski, a među njima je bio i jedan BMW.

On je video i ljude kako ubrzano sređuju travnjak i kopaju grob, kao i reportera CNN Metjua Čensa.

Fontanka je ranije objavila da se danas na lokalnom groblju Serafimovski sahranjuju poginuli u prošlonedeljnom padu aviona vođe vagnerovaca Jevgenija Prigožina.

Navodi se da je na groblju primećeno prisustvo bezbednosnih snaga i ljudi sa ružama u rukama koji su došli da odaju počast stradalima.

Dan ranije na ulazu u groblje postavljeni su detektori za metal.

Jevgenij Prigožin
foto: Gray_Zone / UPI / Profimedia, Razgruzka_Vagnera / UPI / Profimedia

Prema izveštaču Fontanke sa lica mesta na groblju je viđena i grupa ruskih plaćenika iz "Vagnera" koja je potom otišla odatle.

Tu je u međuvremenu sahranjen Valerij Čekalov, bliski saradnik Prigožina koji je u "Vagneru" bio zadužen za logistiku.

(Kurir.rs/msk1.ru)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track