UZALUD SE NADAO DA ĆE DOĆI NA ČELO NATO: Britanski ministar odbrane Ben Volas podneo ostavku i poslao UPOZORENJE premijeru (VIDEO)
Foto: sunak EPA Andy Rain, AP Alexander Zemlianichenko

neće se više kandidovati ni za poslanika

UZALUD SE NADAO DA ĆE DOĆI NA ČELO NATO: Britanski ministar odbrane Ben Volas podneo ostavku i poslao UPOZORENJE premijeru (VIDEO)

Planeta -

Ben Volas, britanski ministar odbrane koji se nadao da će biti izabran na čelo NATO, potvrdio je danas ostavku na fukciju u vladi premijera Rišija Sunaka.

Rojters prenosi da je Volas ostavku dao u pismu koje je poslao Sunaku, a u kojem je naveo da će i dalje podržavati njegov kabinet, ali je i upozorio premijera da na finansijska ulaganja u odbranu zemlje ne gleda kako na "diskrecionu potrošnju".

Ben Volas
Ben Volasfoto: AP Alexander Zemlianichenko

Podseća se da je Volas, koji je učestvovao u predvođenju britanskog odgovora na rusku invaziju na Ukrajinu, prošlog meseca izjavio da želi da sepovule sa ministarske funkcije koju je obavljao četiri godine, kao i da po isteku aktuelnog poslaničkog mandata neće tražiti novi na narednim izborima.

Riši Sunak
Riši Sunakfoto: EPA Andy Rain Pool

Navodi se da se Volas, kao snažni zagovornik povečanog ulaganja u oružane snage, nadao da bi mogao da nasledi Jensa Stoltenberga na poziciji generalnog sekretara NATO.

Međutim, to se nije desilo pošto je Stoltenbergov mandat produžen na još godinu dana.

(Kurir.rs/Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track