KUPIO ZIMSKE JAKNE ZA VOJSKU, ISPALO DA SU LETNJE: Zelenski smenjuje ministra odbrane zbog SKANDALA od 33 miliona dolara? (FOTO)
Foto: SERGEI CHUZAVKOV / AFP / Profimedia, AP

tvrdnje ukrajinskih medija

KUPIO ZIMSKE JAKNE ZA VOJSKU, ISPALO DA SU LETNJE: Zelenski smenjuje ministra odbrane zbog SKANDALA od 33 miliona dolara? (FOTO)

Planeta -

List Ukrajinska pravda objavio je, pozivajući se na izvore iz vlade, da bi ministar odbrane Oleksij Reznikov trebalo da bude uskoro smenjen zbog skandala oko nabavke neadekvatne vojne opreme.

Indeks prenosi pisanje ukrajinskog lista da će njegovu dužnost verovatno preuzeti Rustem Umjerov, šef Fonda državne imovine.

Ukrajinska pravda piše da bi parlament naredne nedelje trebalo da razmatra odlazak Reznikova sa čela Ministarstva odbrane.

Naime, Verhovna Rada imenuje i razrešava ministra na njegov zahtev, a do tada će vršilac dužnosti biti prvi general-pukovnik Oleksandr Pavljuk, aktuelni zamenik Reznikova.

Oleksij Reznikov
Oleksij Reznikovfoto: SERGEI CHUZAVKOV / AFP / Profimedia

Prema informacijama ovog lista, parlament u Kijevu bi trebalo da razmatra postavljanje Reznikova na funkciju ambasadora Ukrajine u Velikoj Britaniji.

Oleksij Reznikov
foto: SERGEI CHUZAVKOV / AFP / Profimedia

Ukrajinska pravda citira izvore iz kabineta predsednika Volodimira Zelenskog koji kažu da će Reznikov biti smenjen nakon skandala.

Rat u Ukrajini, Volodimir Zelenski
foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Prema istrazi novina Đerkalo tižnja, objavljenoj ranije ovog meseca, Ministarstvo odbrane Ukrajine je u septembru 2022. potpisalo ugovor s turskom firmom o kupovini 33 miliona dolara vredne zimske odeće za vojsku, za koju se kasnije ispostavilo da je letnja.

Pojavile su se i fotografije na kojima Reznikov, nakon otkrića, sknadala pokazuje te jakne, pa čak i meri na vagi kako bi pokazao da su masivne.

Navodi se da je istraga pronašla dokaze o neovlašćenom menjanju cena, pri čemu su neke jakne vredne oko 29 dolara u dokumentima navedene po ceni od čak 86 dolara.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Pravda.com.ua/Index.hr)

Bonus video:

03:13

EVO KADA SE OČEKUJE PRIMIRJE U UKRAJINI! Đukić o šokantnoj izjavi američkog novinara: Neće biti rata TREĆEG SVETSKOG RATA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track