UŽAS U FRANCUSKOJ! POLICAJKA UBIJENA NASRED ULICE: Bivši partner je pretukao BEJZBOL PALICOM i ostavio da umre!
Foto: Shutterstock

UŽAS U FRANCUSKOJ! POLICAJKA UBIJENA NASRED ULICE: Bivši partner je pretukao BEJZBOL PALICOM i ostavio da umre!

Planeta -

Policajka u četrdesetim godinama i majka četvoro dece koja je radila u policijskoj stanici Šamberi, u francuskom regionu Rona-Alpi, ubijena je danas nasred ulice u jednom selu u Savoji. Njen bivši partner koji je osumnjičen za ubistvo, trenutno je u bekstvu.

Kako prenose francuski mediji, zločin se dogodio jutros nakon što je policajka ostavila dete u jaslicama u jednom selu, u blizini Šamberija, dok je bila van službe. Na lice mesta došao je i tužilac.

Osumnjičeni muškarac (51) sa kojim je imala dvoje dece, ubio ju je "tupim predmetom", pretpostavlja se bejzbol palicom, navodi jedan od izvora upućenih u istragu. Muškarac, koji je odranije poznat po nasilju, pobegao je i za njim se trenutno traga.

- Šokirani smo. Ona se inače na poslu bavila pritužbama i spisima, između ostalog, o nasilju u porodici. Pomagala je da se odbrani društvo i na kraju postala njegova žrtva - rekao je Fabris Galatioto, nacionalni sekretar jugoistočne zone Sindikata policijske jedinice.

Prema njegovim rečima, osumnjičeni je imao istoriju uznemiravanja, pretnji i napada.

Broj ubistava žena porastao je za 20 odsto u Francuskoj u 2021. godini u odnosu na prethodnu, sa 122 žene ubijene od udaraca supružnika ili bivšeg supružnika, prema poslednjim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kurir.rs/Europe 1/Charente Libre

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track