"TO JE GEST NA KOJI SE MLADI NAVIKNU": Francuska premijerka najavila zabranu elektronskih cigareta za jednokratnu upotrebu (FOTO)
Foto: EPA Christian Hartmann Pool, Shutterstock

novi plan za borbu protiv pušenja

"TO JE GEST NA KOJI SE MLADI NAVIKNU": Francuska premijerka najavila zabranu elektronskih cigareta za jednokratnu upotrebu (FOTO)

Planeta -

Francuska premijerka Elizabet Born izjavila je danas da će elektronske cigarete za jednokratnu upotrebu uskoro biti zabranjene u toj zemlji u sklopu nacionalnog plana borbe protiv pušenja.

Ona je za radio RTL rekla da će vlada uskoro predstaviti novi plan za borbu protiv pušenja, ali nije navela kada će zabrana stupiti na sangu.

Elizabet Born
Elizabet Bornfoto: ELIOT BLONDET-POOL / Sipa Press / Profimedia

Većina kompanija koje proizvode električne cigarete za jednokratnu upotrebu nudi veliki izbor voćnih i slatkih ukusa koje ih čine privlačnim za mlade.

Postojeća zabrana prodaje takvih cigareta osobama mlađim od 18 godina se ne poštuje, a promovisanje ili reklamiranje takvih proizvoda je takođe zabranjeno.

Francuska premijerka je rekla da je pušenje uzrok 75.000 smrtnih slučajeva godišnje u zemlji i da će zabrana jednokratnih elektronskih cigareta sprečiti da mladi steknu loše navike.

- To je refleks i gest na koji se mladi ljudi naviknu. To je korak do početka aktivnog pušenja - dodala je ona.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track