CEO GRAD POD VODOM! NAJVEĆE PADAVINE U POSLEDNJIH 140 GODINA: Na snazi crno upozorenje! Apokaliptične scene u Hong Kongu (VIDEO)
Foto: Twitter/hkfp

CEO GRAD POD VODOM! NAJVEĆE PADAVINE U POSLEDNJIH 140 GODINA: Na snazi crno upozorenje! Apokaliptične scene u Hong Kongu (VIDEO)

Planeta -

Obilne padavine prouzrokovale su velike poplave u Hong Kongu, a u ovom gusto naseljenom gradu, pod vodom su ulice, trgovački centri i stanice podzemne železnice.

Zabeležena je najveća količinu padalina u sat vremena u poslednjih 140 godina, otkad postoje merenja.

Opservatorija u Hong Kongu izvestila je o 158 milimetara padavina između 23 sata i ponoći u četvrtak po lokalnom vremenu. Meteorološki zavod izdao je najveće, crno upozorenje na kišnu oluju i rekao da je više od 200 mm padavina zabeleženo u Hong Kongu, od četvrtka uveče.

Očekuje se da će ekstremni uslovi potrajati najmanje do petka u podne. Saopšreno je da berza u Hong Kongu neće biti otvorena u petak ujutro ako crno upozorenje na kišnu oluju još bude na snazi u 9 sati po lokalnom vremenu.

Video snimci koji kruže društvenim mrežama pokazuju kako se ulicama slivaju bujice i kako voda šiklja niz pokretne stepenice u stanicu podzemne železnice. Tunel gradske luke, i drugim delovima grada.

1 / 11 Foto: Twitter/US_Stormwatch

U svim školama u petak je obustavljena nastava, zbog "ekstremnih uslova uzrokovanih opsežnim poplavama i ozbiljnim prekidom saobraćaja", saopštila je vlada.

(Kurir.rs/Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track