DEVOJKA POMOGLA POLICIJI DA UHVATI NJENOG VERENIKA UBICU: Ostavila TAJNI ZNAK na mestu užasa, sada strahuje od OSVETE
Ilustracija, Foto: EPA / Stringer

užas u škotskoj

DEVOJKA POMOGLA POLICIJI DA UHVATI NJENOG VERENIKA UBICU: Ostavila TAJNI ZNAK na mestu užasa, sada strahuje od OSVETE

Planeta -

Vozač ubica koji je sahranio telo bicikliste u divljinama Škotske pre šest godina nakon što ga je udario kolima, osuđen je na 12 godina zatvora.

Aleksandar Sendi Mekelar (33) i njegov brat blizanac Robert vozili su putem u Škotskoj kada su oborili i ubili biciklistu Tonija Parsonsa (63).

Par je pokušao da zataška zločin u septembru 2017. godine tako što su sahranili biciklistu u šumskom području na mestu gde se bacaju leševi životinja.

Tri godine kasnije Mekelar je rekao svojoj verenici Kerolajn Murhead šta je uradio (32). Kasnije ju je odveo na mesto gde je sahranio žrtvu, koji je ona obeležila tako što je ostavila praznu limenku energetskog pića, ostavivši policiji znak.

Mekelar je osuđen na 12 godina zatvora dok je njegov brat osuđen na pet godina i tri meseci.

Kerolajn je za Sky news govorila o svom strahu od osvete kada njen bivši verenik bude pušten iz zatvora. Rekla je da su joj ponudili 24-časovno snimanje bezbednosne kamere na domu njenih roditelja u Glazgovu.

Ona je podelila snimak koji je nastao samo nekoliko trenutaka pre nego što je istina izašla na videlo.

Rekla je kako je videla da prolazi policijsko vozilo i nervoznog Aleksandra.

"Pitala sam šta nije u redu, rekao mi je da mu dam telefon i ključeve. U sebi sam vikala kako sam usred nedođije i u opasnosti. A onda mi je rekao da je u pitanju nesreća, i da su ubili čoveka pre nekoliko godina", rekla je ona.

Nakon priznanja odveo ju je do mesta gde su sahranili žrtvu, gde je ona ostavila praznu limenku.

"On je bukvalno samo zapalio cigaretu i tapkao okolo i rekao "ovde". Bacila sam limenku a onda je zgazila jer nije bilo drugog načina da se sazna gde je čovek", rekla je ona.

Kerolajn je postala ključni svedok tužilaštva ali sada tvrdi da su je detektivi naterali da špijunira braću narednih devet meseci kako bi izgradili jak slučaj.

Škotska policija sada istražuje potencijalne zločine u koje su umešani policajci.

Ova 32-godišnjakinja navodi da su policajci pustili da procure ključni dokazi koji otkrivaju vitalnu ulogu koju je ona tajno igrala u krivičnoj istrazi.

"Dala sam im sve što sam mogla i više od toga. Terorisali su me, nisu gledali na mene kao na ljudsko biće. Izgubila sam posao, sve što sam posedovala. Moja porodica je prestrašena", dodala je ona.

Kerolajn se sada plaši da će je bivši verenik povrediti kada izađe iz zatvora. Zahteva veću podršku i zaštitu za svedoke na suđenjima.

Sa advokatima razmatra i legalne kacije protiv organa krivičnog pravosuđa u Škotskoj.

Kurir.rs/Telegraf/Sky News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track