NAPAD DRONOVIMA NA KIJEV TOKOM NOĆI Moskva: Uništeni ukrajinski gliseri kod Zmijskog ostrva
ilustracija, Foto: Shutterstock

JEDNA OSOBA POVREĐENA

NAPAD DRONOVIMA NA KIJEV TOKOM NOĆI Moskva: Uništeni ukrajinski gliseri kod Zmijskog ostrva

Planeta -

Ukrajinski zvaničnici saopštili su da je Rusija tokom noći izvela napad dronovima na Kijev, kao i da su eksplozije odjekivale dva sata.

Delovi oborenih dronova pali su na nekoliko centralnih gradskih četvrti - Darnjickij, Solomjanski, Ševčenkovski, Svjatošinski i Podil.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da je jedna osoba povređena u naselju Podil, a izbio je i požar u jednom od gradskih parkova.

Moskva: Oboreni dronovi kod Krima, uništeni gliseri kod Zmijskog ostrva

Ruske snage su oborile osam bespilotnih letelica iznad Crnog mora u blizini Krima i uništile tri glisera tokom noći, saopštilo je Ministarstvo odbrane RF.

Vojni gliseri američke proizvodnje koji prevoze ukrajinske vojnike uništeni su severoistočno od Zmijskog ostrva, saopšteno je u Moskvi, bez preciziranja o broju žrtava.

Zmijsko ostrvo, simbol ukrajinskog prkosa, je ispostava Ukrajine u Crnom moru, gde su tenzije eskalirale otkako se Rusija povukla iz ugovora koji je Ukrajini omogućavao isporuku žita iz južnih luka uprkos ratu.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Rojters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track