BORDEL TRAŽI STRUČNJAKA DA TESTIRA PROSTITUTKE?! Šokantan oglas digao ceo grad na noge, reagovala i ministarka, vlasnik se pravda
Foto: Profimedia

tragikomično

BORDEL TRAŽI STRUČNJAKA DA TESTIRA PROSTITUTKE?! Šokantan oglas digao ceo grad na noge, reagovala i ministarka, vlasnik se pravda

Planeta -

Jedan bordel iz Graca digao je javnost na noge kad je objavio oglas da traži osobu čiji bi posao bio da testira usluge prostitutki.

- Zapošljavamo! Traži se probač devojaka! Prijavi se sada - piše velikim slovima na plakatu na velikom bilbordu na glavnoj ulici u austrijskom Gracu kojim je bordel "Maximus" izazvao burne reakcije.

Na plakat koji oglašava posao za "mädchentestera" odnosno nekoga čiji bi posao bio da testira usluge prostitutki odmah je reagovala i austrijska ministarka integracije i porodice Suzana Rab.

- Okreće mi se u želucu kad ovo čitam! Prikazivanje žena i devojaka kao robe koja se može "testirati" veliča nasilje i veoma je opasno - rekla je Rab koja je oglas nazvala "mizoginim i nehumanim".

Rab nije jedina koja tako misli.

Heike Bekit, savetnica za jednakost žena iz Graca, osudila je oglas kao "duboko nehuman i odvratan". Bekit navodi da je iznenađena da se neko i dalje usuđuje da lepiti seksističke plakate.

Vlasnik bordela, međutim, stoji iza svog plakata. Objasnio je da njegova potraga nije ono na šta svi misle.

- To nema nikakve veze s proveravanjem seksualne podobnosti ili sposobnosti devojaka već sa psihološkom pripremom za ovaj posao koji je verovatno najteži na svetu. Siromaštvo i beg iz strane zemlje ne bi trebalo da budu razlog za okretanje prostituciji. Potreban nam je neko ko bi psihološki procenjivao i pripremao seksualne radnice - rekao je Rene Volinger i dodao da se na oglas dosad javilo više stotina kandidata.

Oglas bi uskoro trebalo da bude uklonjen jer je oglašavanje bordela zabranjeno u Štajerskoj.

Gradonačelnica Graca, Elke Kar, rekla je da je prijavila slučaj policiji, a plakat je u međuvremenu išaran.

(Kurir.rs/Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track