EL ČAPOVA ŽENA IZLAZI IZ ZATVORA! Misica se s 18 godina udala za narko-bosa koji služi doživotnu robiju, sudiju molila za MILOST
Foto: TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia, AP

EMA KORONEL PRE VREMENA na slobodi

EL ČAPOVA ŽENA IZLAZI IZ ZATVORA! Misica se s 18 godina udala za narko-bosa koji služi doživotnu robiju, sudiju molila za MILOST

Planeta -

Ema Koronel, supruga meksičkog narko-bosa Hoakina El Čapa Guzmana, koji služi doživotnu zatvorsku kaznu u Americi, danas će biti puštena iz zatvora u Los Anđelesu.

Gardijan prenosi da je to saopštio američki Federalni Biro za zatvore.

Ema Koronel
Ema Koronelfoto: AP Mark Lennihan

Navodi se da je ova 34-godišnjakinja, koja je rođena u SAD, nakon hapšenja 2021. osuđena na tri godine zatvora pošto se izjasnila krivom po tri tačke optužnice.

One su se odnosile na pomaganje El Čapovom narko-kartelu Sinaloa, uključujući zaveru sa ciljem pranja novca, distribuciju ilegalnih droga i učestvovanje u finansijskim poslovima ove kriminalne organizacije.

Navodi se da je ona priznala da je obavljala zadatak kurira prenoseći poruke između njenog muža i članova njegovog narko-kartela dok je on služio kaznu u meksičkom zatvoru Altiplano nakon hapšenja 2014.

Ema Koronel Aispuro, El čapo
foto: Alexandria Sheriff's Office/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Tokom izricanja presude sudija je naveo da je Koronel brzo priznala krivicu i dogovorila se s američkim vlastima da im isplati oko 1,5 miliona dolara koje je zaradila od kriminalnih aktivnosti.

Njena trogodišnja zatvorska kazna je kasnije smanjena, a američki ABC njuz navodi da je El Čapova žena sudiju molila za milost, obećavajući da će svoje ćerke naučiti da razlikuju dobro od lošeg.

- Molim vas da ne dozvolite da one odrastaju bez majke - rekla je Koronel sudiji prilikom izricanja presude.

Biro za zatvore je na svom sajtu objavio da je ona u međuvremenu iz pravog zatvora prebačena u instituciju poluotvorenog tipa u Los Anđelesu, odakle izlazi na slobodu.

Hoakin El Čapo Guzman
Hoakin El Čapo Guzmanfoto: Youtube/Noticias Telemundo

Njenog muža su meksičke vlasti 2017. izručile Americi pošto je El Čapo dva puta bežao iz najobezbeđenijih zatvora u Meksiku, a u jednom od tih bekstava prokopao je oko 1,6 kilometara dug tunel iz svoje ćelije.

Hoakin Guzman, El Čapo
foto: AP

Koronel ima dve ćerke s El Čapom, kojeg je upoznala dok je bila maloletna misica, a za njega se udala 2007. kada je napunila 18 godina.

(Kurir.rs/Guardian/ABC News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track