KINESKA REVOLUCIJA VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Provirite na unikatnu izložbu tehnoloških inovacija KOJE SMO VIĐALI SAMO U FILMOVIMA!
Foto: Shutterstock

kurir tv

KINESKA REVOLUCIJA VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Provirite na unikatnu izložbu tehnoloških inovacija KOJE SMO VIĐALI SAMO U FILMOVIMA!

Planeta -

Prošle nedelje u Pekingu je održan međunarodni sajam trgovine uslugama, na kome su predstavljeni najsavremeniji uređaji koji koriste veštačku inteligenciju, a veliki broj posetioca privukle su brojne izložbe tehnoloških inovacija.

Veštačka Inteligencija
foto: Shutterstock

Prošle nedelje u Pekingu je održan Međunarodni sajam trgovine uslugama na kojem su predstavljeni najmoderniji uređaji koji koriste veštačku inteligenciju, a veliki broj posetilaca privukle su brojne izložbe tehnoloških inovacija.

pušenje, robot, nauka
foto: Shutterstock

Proteklih godina na Kineskom Međunarodnom sajmu trgovine u sektoru usluga, kreativni proizvodi i uređaji koji koriste veštačku inteligenciju uvek su među najposećenijim izložbama. Ove godine, naočare za uživanje u virtualnoj stvarnosti koje proizvodi telekomunikacioni gigant China Mobile privukle su pažnju mnogih posetilaca, jer omogućavaju korisnicima da virtualno zaroni u veličanstvenost jednog od najvažnijih kineskih kulturnih otkrića, pećine Mogao na jugozapadu ove zemlje.

01:49

NEVEROVATAN SAJAM U PEKINGU!

Digitalizacija artefakata sa te lokacije može u potpunosti da preoblikuje iskustvo ljudi van muzejskog okruženja. Sadržaj generisan putem veštačke inteligencije može se primeniti u mnogim oblastima...

Ministarstvo informacionih tehnologija Kine objavilo je da je broj kineskih preduzeća u industriji veštačke inteligencije porastao na više od 4.300. Prema izveštaju američke konsultantske kompanije McKinsey, vrednost sektora veštačke inteligencije u Kini će porasti na 600 milijardi dolara u narednoj deceniji.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track