OBRT! RUSKI VOJNIK ODAO KLJUČNE INFORMACIJE O CRNOMORSKOJ FLOTI? Partizani tvrde da su imali insajdera za napad na Sevastopolj
Foto: Twitter/sentdefender

OBRT! RUSKI VOJNIK ODAO KLJUČNE INFORMACIJE O CRNOMORSKOJ FLOTI? Partizani tvrde da su imali insajdera za napad na Sevastopolj

Planeta -

Ukrajina je u sredu ujutru napala Crnomorsku flotu u Sevastopolju i uništila je jedan brod i jednu podmornicu, a kako tvrdi portparol Partizanskog pokreta Ukrajinaca i Krimskih Tatara, jedan ruski vojnik je Ukrajini dao informacije o položaju ruske mornarice, piše "Kijev Post".

Napad se dogodio u ranim jutarnjim časovima kada su teško oštećeni desantni brod "Minsk" kao i podmornica "Rostov na Donu".

"Imao je najnovije informacije o položaju i borbenim misijama podmornice Rostov na Donu", rekao je portparol Partizanskog pokreta Ukrajinaca i Krimskih Tatara.

Rusko Ministarstvo odbrane tvrdi da je napad izveden sa deset krstarećih projektila i tri pomorska drona. Rusija u međuvremenu napada dronovima ukrajinske mete duž reke Dunav i time ugrožava njen izvoz žitarica.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo.

Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Mondo/Kijev Post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja