UŽASAVAJUĆA SMRT U VINARIJI: Marko skočio da spasi kolegu, telo pronašli u buretu - "Preplavljeni smo tugom, bili su kao braća"
Foto: Linkedin/Marco Bettolini, Printscreen

UŽASAVAJUĆA SMRT U VINARIJI: Marko skočio da spasi kolegu, telo pronašli u buretu - "Preplavljeni smo tugom, bili su kao braća"

Planeta -

Italijanski vinar pronađen je mrtav u ogromnom buretu proseko vina nakon što je spasio kolegu i onesvestio se od toksičnog fermentacionog gasa.

Marko Betolini je skočio u bure u četvrtak kada je video svog kolegu Alberta Pina kako se onesvestio u vinariji Ca'di Rajo u provinciji Trevizo.

Oba vinara su zbog isparenja upala u bure, ali je samo Betolini izgubio život.

Lokalni mediji javljaju da je on pronađen mrtav na dnu bureta, dok je Pin prebačen u bolnicu sa teškim povredama.

Toksična isparenja koja nastaju tokom proizvodnje vina mogu biti smrtonosna u zatvorenom prostoru, posebno kada se proizvode u velikim količinama.

Vlasti su pokrenule istragu. Vinarije moraju imati ventilacione sisteme koji obezbeđuju oslobađanje toksičnog vazduha i sprečavaju ozbiljne incidente. Pin je navodno upao u bure kada je primetio kvar na jednom od merača.

"Prema dosadašnjim saznanjima policije, niko nije smeo da uđe u bure jer su poslovi održavanja povereni spoljnoj specijalizovanoj firmi opremljenoj maskama i drugim zaštitnim sistemima“, rekao je glavni tužilac Marko Martani, a prenosi "Dejli mejl".

Vlasnik vinarije Simone Čeketo izrazio je saučešće porodici i dodao:

"Preplavljeni smo tugom, bili su nam kao braća, kao sinovi. Molimo se da se Alberto što pre oporavi".

(Kurir.rs/Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track