HAOS NA ULICAMA JEREVANA: Demonstranti se sukobili s policijom, traže ostavku Pašinjana zbog Nagorno-Karabaha (VIDEO, FOTO)
Foto: Karen MINASYAN / AFP / Profimedia

HAOS NA ULICAMA JEREVANA: Demonstranti se sukobili s policijom, traže ostavku Pašinjana zbog Nagorno-Karabaha (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Ispred zgrade Vlade Jermenije u Jerevanu izbili su sukobi policije i demonstranata.

Nezadovoljni situacijom u Nagorno Karabahu i vladom Jermenije, koji su se tokom dana okupili na Trgu republike u Jerevanu, počeli su da se sukobljavaju sa policijom i gađaju je kamenjem i flašama.

Demonstranti uzvikuju antivladine parole. Policija je počela da hapsi demonstrante uz upotrebu sile.

Demonstranti su prethodno blokirali aveniju Tigrana Metsa pored zgrade jermenske vlade u centru Jerevana, tražeći ostavku premijera Nikola Pašinjana.

Jerevan, Jermenija, prostesti
foto: EPA/Narek Aleksanyan

Građani Jermenije, koji su izašli na ullice u znak protesta zbog situacije u Nagorno-Karabahu, optužuju prvog čoveka vlade u Jerevanu da je pomenutu oblast predao Azerbejdžanu, prenosi TASS.

Nagorno-Karabah
foto: Karen MINASYAN / AFP / Profimedia

Demonstranti uzvikuju antivladine parole, okrivljujući lično Pašinjana i njegovu politiku za neuspešan ishod situacije u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi, policija je ogradila celu zgradu vlade.

Predstavnici nepriznate Republike Nagorno-Karabah održaće sutra razgovore sa predstavnicima Azerbejdžana u gradu Jevlahu, javio je ranije danas jermenski portal 24News, pozivajući se na izvore u Nagorno-Karabahu.

Nagorno-Karabah
foto: Karen MINASYAN / AFP / Profimedia

Prema istom izvoru, pitanja o kojima Azerbejdžan želi da razgovara su reintegracija, bezbednost Jermena iz Nagorno-Karabaha, kao i obezbeđivanje njihovih prava u okviru azerbejdžanskog ustava, kako je i dogovoreno.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je ranije danas da je postignut sporazum o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu, odnosno o suspenziji antiterorističkih mera u toj oblasti u 13 sati po lokalnom vremenu, prenela je agencija RIA Novosti.

Nagorno-Karabah
foto: Karen MINASYAN / AFP / Profimedia

Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je da njegova država nije učestvovala u pripremi teksta sporazuma o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu.

Kurir.rs/Sputnjik/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track