VOJNI STRUČNJAK OBJASNIO KAKO JE IZVEDEN RAKETNI NAPAD NA ŠTAB CRNOMORSKE FLOTE Podaci dobijeni satelitskim izviđanjem i dronovima
Foto: Printscreen/Twitter

VOJNI STRUČNJAK OBJASNIO KAKO JE IZVEDEN RAKETNI NAPAD NA ŠTAB CRNOMORSKE FLOTE Podaci dobijeni satelitskim izviđanjem i dronovima

Planeta -

Raketni napad na štab ruske Crnomorske flote izveden je najverovatnije uz pomoć podataka koji su dobijeni satelitskim izviđanjem, kao i izviđanjem preko strateške avijacije, izjavio je ruski vojni stručnjak Vasilij Dandikin.

Kako je rekao, nad Krimom su pozicionirani sateliti na niskim orbitama koji konstantno motre situaciju na terenu.

„Na taj način oni prate situaciju i gledaju kako da zaobiđu ruske PVO sisteme. Gledaju koliko raketa se nalazi u ruskim sistemima, koliko je vremena neophodno da se ti sistemi dopune. Takođe, koriste i dronove kao prethodnicu. Primera radi, juče se dogodio masovni napad dronovima, verovatno su na taj način proverili situaciju“, kazao je on.

Dandikin je takođe izneo i teoriju da je najverovatnije Ukrajina štab napala sa mnoštvo raketa, ali da su ruske PVO snage većinu oborile, te da je mali broj ipak uspeo da probije odbranu i doleti do cilja.

Dodao je i da ukraijnska vojska u napadima najverovatnije koristi rakete koje je dobila od Zapada, ali da nije isključeno i da koriste modernizovane sovjetske rakete tipa „neptun“.

KurirSputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track