NEMA NEMAČKIH VOJNIKA U UKRAJINI: Berlin reagovao na tvrdnje Moskve da je u Zaporožju uništen Leopard sa pripadnicima Bundesvera
Foto: Youtube/dailymail

neverica

NEMA NEMAČKIH VOJNIKA U UKRAJINI: Berlin reagovao na tvrdnje Moskve da je u Zaporožju uništen Leopard sa pripadnicima Bundesvera

Planeta -

Izviđači Oružanih snaga Rusije navodno su u Ukrajini uništili tenk Leopard sa posadom koju su činili vojnici Oružanih snaga Nemačke.

To za RIA Novosti tvrdi komandant izviđačke grupe koja deluje u pravcu Zaporožja sa pozivnim znakom Legenda. Navodi da su pripadnici ruskih snaga hteli da pogledaju nemačkog oklopnjaka koga su prethodno pogodili protivtenkovskim projektilima i da su tada zatekli jednog člana posade živog.

- Otkrili smo da je vozač tenka teško ranjen, a ostali su umrli. Mehaničar je počeo da viče "nicht shissen" (nemojte da pucajte na nemačkom) kada nas je ugledao - rekao je komandir grupe.

Legenda je naglasio da dobro zna nemački.

- Nekoliko puta je rekao da nije plaćenik već vojnik Bundesvera i da je cela posada iz jedne čete - dodao je komandir.

Lekar njihove izviđačke grupe odmah je video da je mehaničar izgubio mnogo krvi i da je teško ranjen.

- Pitao sam doktora koliko će živeti, a doktor je odgovorio da ima još nekoliko minuta. Nemcu sam rekao da je rana preteška i da nema šanse da preživi. Onda je rekao da mnogo voli svoje dete i ženu i požalio što je pristao da dođe ovamo - rekao je Legenda i dodao da je Nemac preminuo posle nekoliko minuta.

Navodi da je na početku bio malo iznenađen kad je zatekao Nemca u oštećenom Leopardu.

- Tada mi je čak bilo drago što nije bitno kakva posada sedi u Leopardu, ukrajinski militanti ili nemačko vojno osoblje, rezultat će biti isti. Nemački tenkovi će goreti i američki tenkovi će takođe goreti čak i ako je pod kontrolom Amerikanaca - naglasio je ruski obaveštajac.

NEMA DOKAZA

Mediji iz Rusije, međutim, nisu pružili nikakve dokaze poput fotografija ili imena pripadnika navodne posade iz Nemačke.

Nemačko ministarstvo odbrane odmah je demantovalo informaciju koju su preneli ruski državni mediji da je u zoni ratnih dejstava navodno uništen nemački tenk Leopard kojim je upravljala posada Bundesvera.

- Nema nemačkih posada u tenkovima u Ukrajini - rekao je predstavnik ministarstva za Dojče vele.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/RIA Novosti/DWFoto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track