ZGODNA VANJA ŠPIJUNIRALA ZA RUSE USRED LONDONA: Bugarka deo tajne operacije, držala salon lepote kao paravan, uhapšena cela grupa
Foto: WillWest News / Profimedia

novi detalji

ZGODNA VANJA ŠPIJUNIRALA ZA RUSE USRED LONDONA: Bugarka deo tajne operacije, držala salon lepote kao paravan, uhapšena cela grupa

Planeta -

Vanja Gaberova (29) nalazi se među petoro navodnih bugarskih državljana koji su uhapšeni zbog sumnje da su ruski špijuni koji su radili na tajnim operacijama u Velikoj Britaniji.

Zgodna Vanja je inače međunarodno priznata kozmetičarka koja se specijalizovala za nokte i trepavice. Devojka za koju se sumnja da je ruski špijun navodno se neprimetno se ubacila u kosmopolitsku londonsku zajednicu.

Miror navodi da je Gaberova svakog jutra kupovala Red Bul i cigarete u prodavnici preko puta svog kozmetičkog salona "Zgodna žena" u zapadnom dela Londonu, a u pauzama za ručak često je odlazila u obližnji portugalski kafić "Vilamura". Tamo je uživala u kafi i bagetu sa sirom.

- Ljupka je žena, vrlo diskretna, pristojna. Meni je međutim bio čudan njen dečko. Daleko je privlačnija od njega. Htela je da kupi cvećaru u blizini, ali nije uspela. Ne bih nikada posumnjao da je Vanja špijun, ali da jeste, bila bi dobar špijun - ispričao je vlasnik kafića Tijago Nogeria.

Miror pretpostavlja da je Gaberova otvorila salon sa dečkom i to pre početka pandemije koronavirusa.

Vanja Gaberova
foto: WillWest News / Profimedia

Jedna klijentkinja, koja je dolazila da sredi nokte svaka tri meseca, opisala je Vanju kao vrlo profesionalnu kozmetičarku.

- Vrlo je fina dama. Nikada nije govorila o sebi i nikada nije pričala o politici. Noktima se bavila iz hobija. Bila je vrlo profesionalna i svi njeni klijenti bili su vrlo zadovoljni njenim radom - ispričala je žena.

Vanjina prijateljica otkrila je da je kozmetičarka otišla sa dečkom koji je morao na operaciju u inostranstvo, verovatno u Gruziju, a da je nema već poslednje dve godine. Kozmetički salon je sada zatvoren, ali radio je sve do februara kad je Gaberova uhapšena.

Jedan poslovni čovek ispričao je da ga je poslednjih meseci u salon odvodio zaposleni, a ne Gaberova. Tamo je vidio dve sobe s krevetima za masažu. U hodnicima su bile postavljene kamere.

Gaberova inače sebe naziva stručnjakom za ekstenzije trepavica, a osvajala je nagrade u Velikoj Britaniji, Bugarskoj i Rusiji.

Orlin Rusev (45), Bizer Džambazov (41), Katrin Ivanova (31) i Ivan Stojanov (31) takođe će u utorak biti zvanično optuženi zbog "zavere sa ciljem špijuniranja". Tužilaštvo je saopštilo da je grupa delovala od 30. avgusta 2020. do 8. februara 2023. godine.

Miror navodi i da su Džambazov i njegova partnerka Ivanova radili normalne poslove, često su uživali u prženim krompirićima u jednom kafiću, a susede su često oduševljavali donoseći im kolače i torte.

(Kurir.rs/Jutarnji/Miror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track