MISICA MIHAELA UBIJENA NA MEDENOM MESECU: Muža optužili za sadomazohizam, optužena i čistačica, misterija traje već 12 godina
Foto: Printscreen/Youtube

misterija

MISICA MIHAELA UBIJENA NA MEDENOM MESECU: Muža optužili za sadomazohizam, optužena i čistačica, misterija traje već 12 godina

Planeta -

Prošlo je 12 godina otkako su prodorni krici slomljenog muža odjeknuli hodnicima hotela na Mauricijusu nakon otkrića mrtve supruge u kadi.

Međutim, stanovnici tihog turističkog ostrva, poznatog po netaknutim vodama i peščanim plažama, živo se sećaju detalja jezivog slučaja koji se dogodio 10. januara 2011. godine.

Romantični medeni mesec fudbalera Džona i nekadašnje misice Mihaele (27) Mekaviri pretvorio se u noćnu moru kad je otkrio njeno telo u kadi. Džon je izvukao njeno hladno telo iz vode, molio je da se probudi, ali bilo je prekasno. Ljubav njegovog života zadavljena je 12 dana nakon što su se venčali.

Usledila je noćna mora za Džona, optužen je za sado-mazohizam, ali nekoliko sati kasnije pušten je bez optužbe.

Skoro 13 godina kasnije još nema tragova u slučaju, a porodica i dalje traži odgovore o tome ko je ubio Mihaelu, koja je inače bila ćerka poznatog fudbalskog menadžera Mikija Hartea.

Džon i Mihaela upoznali su se kao studenti u pabu u Belfastu. Venčali su se pet godina kasnije i stigli 8. januara 2011. godine u hotel sa pet zvezdica na Mauricijusu.

Dva dana kasnije Džon, koji je tada imao 30 godina, odlučio je da ode da igra golf, a Mihaela je otišla da se kupa u bazenu. Našli su se u hotelskom restoranu na ručku. Mihaela je odlučila da ode do sobe da donese keks da imaju uz čaj, međutim, nije se vratila 45 minuta i zabrinuti Džon je krenuo da je traži.

Uspaničeni muž pojurio je u sobu 1025, ali morao je da pozove zaposlene da mu otvore vrata jer nije bilo odgovora. Džona je potom dočekala najgora noćna mora. Pronašao je Mihaelu nepomičnu u kadi dok je voda tekla iz česme. Obdukcija će kasnije pokazati da je bila zadavljena na smrt.

Tada je počela kontroverzna policijska istraga smrti na medenom mesecu.

Detektivi su napravili grešku i dozvolili osoblju hotela da ulazi na mesto zločina dok sami istražitelji nisu nosili odela protiv kontaminacije dok su radili u sobi.

Džon je uhapšen pod optužbom za sado-mazohizam i tek u ponoć pušten iz pritvora nakon što su ga detektivi eliminisali kao osumnjičenog jer je dokazano da je bio u restoranu u vreme ubistva svoje supruge.

Hotelska evidencija pokazala je da je neko ušao u sobu mladenaca pomoću lažne elektronske kartice u 15.42 sati odnosno dva minuta pre nego što je došla i Mihaela. Detektivi su sutradan uhapsili petoro zaposlenih i potom optužili čistačicu i jednog menadžera.

Mihaela je potom 17. januara 2011. godine sahranjena u svojoj venčanici u crkvi Svetog Malahija u Severnoj Irskoj. To je inače ista crkva gde se udala 18 dana ranije.

Mihaela Mekaviri
foto: Profimedia

Džon se vratio na Mauricijus 22. maja 2012. godine na početak suđenja za ubistvo. Mislio je da će konačno dobiti pravdu za Mihaelinu smrt, međutim, čistačica je povukla priznanje da je učestvovala u ubistvu i tvrdila da ga je potpisala u policijskoj stanici nakon nekoliko dana mučenja od strane policajaca. Odbrana je dokazala i da je druga čistačica, koja je tvrdila da je videla optužene kako izlaze iz sobe, pričala mobilnim telefonom za vreme ubistva.

Džon se rasplakao nakon što su advokati odbrane skrenuli pažnju porote na seksualni vodič pronađen u hotelskoj sobi i pominjali sado-mazohizam. Кasnije je otkriveno da je navodni vodič bio prilog iz ženskog časopisa.

Sud je takođe čuo kako je policijska istraga bila prožeta greškama i propuštenim prilikama. Dozvolili su gostima hotela da gaze mesto zločina nakon ubistva i nikada nisu analizirali Mihaelinu torbicu na otiske prstiju. Detektivi nisu uspeli ni da ispitaju nemački par koji je tvrdio da su videli čoveka kako luta ispred sobe i nikada nisu identifikovali četiri otiska prsta na mestu događaja. Nikada nisu pronašli ni trunke DNК dokaza koje bi povezali sa optuženima.

Suđenje se brzo pretvorilo u farsu. Optuženi su nakon sedam napornih nedelja na sudu oslobođeni optužbi.

Džon, koji se ponovo oženio 2016. godine, traga i dalje za odgovorima. Vratio se 2017. na Mauricijus i uputio emotivni javni poziv za pomoć u hvatanju ubice i ponudio nagradu od skoro 50.000 evra.

Ostaje da se vidi da li će detektivi sa Mauricijusa ikada doći do odgovornih, ali njihove beskrajne greške tokom istrage mogle bi da znače da se Mihaelin ubica nikada neće suočiti sa pravdom.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track