"POGODAK CENTRA CRNOMORSKE FLOTE JE PROBLEM ZA RUSIJU, ALI..." Obrknežev: Niko ne govori šta se dešava na SEVEROISTOČNOM frontu!
Foto: Shutterstock, Kurir televizija, Malgavko Sergei/Tass/ABACA / Abaca Press / Profimedia

rat u ukrajini

"POGODAK CENTRA CRNOMORSKE FLOTE JE PROBLEM ZA RUSIJU, ALI..." Obrknežev: Niko ne govori šta se dešava na SEVEROISTOČNOM frontu!

Planeta -

Povodom spekulacija o pogibiji komandanta crnomorske flote Viktora Sokolova, o aktuelnostima rusko ukrajinskog sukoba govorili su u jutarnjem programu Kurir televizije Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i Srba O. Filipović, politički analitičar.

Nebojša Obrknežev
foto: Kurir televizija

Konstatovao je da ukrajinska kontraofanziva nije ostvatila značajan proboj:

- Imamo informacije da je oko 150 tenkova isporučeno, a otprilike 300 je bilo potrebno za kontraofanzivu. Ako je polovina isporučena ona utoliko sporije napreduje. To što se osvaja od strane Ukrajinaca to su određena prigradska naselja i sela. Nemamo mi tu nekih velikih dubinskih proboja ka samom frontu. Kontraofanziva toliko dugo traje da je veliko pitanje možemo li je uopšte nazvati ofanzivom - rekao je Obrknežev.

Ocenio je da je udar na centar Crnomorske flote problem za Rusiju, ali da se stanje na frontu bitno ne menja:

01:49

POGODAK CENTRA CRNOMORSKE FLOTE JE PROBLEM ZA RUSIJU, ALI... Obrknežev: Niko ne govori šta se dešava na SEVEROISTOČNOM frontu!

- Istočni deo hersonske oblasti gde je faktički najtanja ta linija koju su Rusi zauzeli - ukoliko biste tu uspeli da prodrete vi biste automatski odsekli deo hersonske oblasi i Krim na neki način. Napadi na Krim su u poslednjih mesec dana učestali i ovo što se pogodio centar crnomorske flote to jeste dodatni problem za Rusku Federaciju, ali videćemo. Niko ne spominje severo- istočni deo fronta gde Rusija ostvaruje određeni napredak

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:10

AKO SE OVAKO NASTAVI UKRAJINA ĆE PROSTO DA NESTANE Bivši ambasador naveo JEDNO rešenje koje za sad odbijaju obe strane!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track