TRAMP I SINOVI VARALI GODINAMA: Sudija ih proglasio odgovornima za prevaru, nezakonito uvećavali imovinu!
Foto: Printscreen/CNN

TRAMP I SINOVI VARALI GODINAMA: Sudija ih proglasio odgovornima za prevaru, nezakonito uvećavali imovinu!

Planeta -

Njujorški sudija proglasio je Donalda Trampa i njegove sinove odgovornima za prevaru, rekavši da su Trampovi davali lažne finansijske izveštaje otprilike deceniju.

Sudija države Njujork doneo je delimičnu presudu po kratkom postupku njujorškom državnom tužiocu Leticiji Džejms u građanskom postupku protiv Donalda Trampa.

Sudija Artur F. Engoron utvrdio je da je Tramp godinama vršio prevaru dok je gradio svoje carstvo nekretnina i da su bivši predsednik i njegova kompanija obmanjivali banke, osiguravajuće kuće i druge tako što su masovno precenjivali njegovu imovinu i preuveličavali njegovu neto vrednost na papirima korišćenim za sklapanje poslova i obezbeđivanje finansiranje, prenosi AP

Osim pukog hvalisanja svojim bogatstvom, Tramp, njegova kompanija i ključni rukovodioci su više puta lagali o njima u njegovim godišnjim finansijskim izveštajima, ubirajući nagrade kao što su povoljni uslovi kredita i niže premije osiguranja, otkrio je Engoron.

- Ta taktika je prešla sve granice i prekršila zakon - naveo je sudija u svojoj presudi od utorka.

Odluka sudije Engorona prethodi suđenju koje je zakazano za ponedeljak. Džejms, demokrata, tužio je Trampa i njegove odrasle sinove prošle godine, navodeći široko rasprostranjenu prevaru povezanu sa Trampovom organizacijom i tražeći 250 miliona dolara i profesionalne sankcije.

Kurir.rs/Gardijan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track