POSLE 40 GODINA REŠENO UBISTVO DEČAKA: Mališan brutalno zadavljen, policija saslušala monstruma - ali su napravili VELIKU GREŠKU
Foto: Foto: Shutterstock/Facebook/Solano County District Attorney's Office

POSLE 40 GODINA REŠENO UBISTVO DEČAKA: Mališan brutalno zadavljen, policija saslušala monstruma - ali su napravili VELIKU GREŠKU

Planeta -

Slučaj ubistva šestogodišnjeg dečaka rešen je posle skoro 40 godina zahvaljujući DNK tehnologiji, rekla je policija Kalifornije.

Fred Kajin (69) uhapšen je u svom domu u Oregonu 18. septembra nakon što su ga DNK dokazi povezali sa otmicom, seksualnim napadom i ubistvom Džeremija Stonera (6) u februaru 1987. godine.

On čeka izručenje u Oregonu i biće prebačen u Kaliforniju gde će se suočiti sa optužbom za ubistvo, zajedno sa otmicom i sodomijom.

Telo dečaka pronađeno je na ostrvu Šerman u okrugu Sakramento četiri dana nakon što je nestao iz kuće bake i deke. Verovalo se da je zadavljen.

Kada je slučaj istraživan u početku, policija je navodno ispitala Kajina, ali je odlučila da je drugi muškarac odgovoran.

Šon Melton je imenovan kao osumnjičeni nakon što se učinilo da zna stvari koje bi samo ubica znao.

On je optužen za ubistvo i kidnapovanje, ali je slučaj kasnije odbačen nakon što porota nije mogla da postigne presudu. Melton je umro 2000.

Piter Fur, koji je branio Meltona 1987. godine, rekao je da je njegov klijent bio "čudan" i da je pokušavao da pomogne policiji u teorijama o tome šta se moglo dogoditi, ali je samo izgledao sumnjivije.

"Kada je Šon prošao kroz vrata, njihova istraga je potpuno prekinuta. Oni su zapravo jednom razgovarali sa Kajinom, tokom ove istrage i nameravali su da to prate, ali nisu jer su bili ubeđeni da je Šon ubica. Oni su novinarima rekli da su 100 posto uvereni da je on ubica", rekao je Fur.

Nećaka uhapšenog Kajina rekla je da je dobio šta je zaslužio.

"Nadam se da će trunuti u paklu, dobio je šta je zaslužio", rekla je Kris Delni. Ona je navodno imala veoma teško detinjstvo zbog Kajina.

Kajin je već bio u zatvoru zbog optužbi za sodomiju, silovanje uz pretnju i provalu.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track