ANGELIKA UHVAĆENA U LAŽI: Ubila malog Matiju i njegovu porodicu na praznik, a onda pokušala da se izvuče na SRAMAN NAČIN
Foto: Twitter/FrancoScarsell2, Facebook/Imprese funebri Lucarda e Dell'ange

završeno veštačenje

ANGELIKA UHVAĆENA U LAŽI: Ubila malog Matiju i njegovu porodicu na praznik, a onda pokušala da se izvuče na SRAMAN NAČIN

Planeta -

Nemica Angelika H. (31), koja je osumnjičena za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo troje ljudi u Italiji, nije uspela u svojoj nameri da za udes okrivi svoj "audi A3".

Veštak za motorna vozila po nalogu javnog tužilaštva u Belunu nije pronašao nikakav kvar na "audiju" za čijim je volanom bila Angelika.

Nemica se od jula nalazi u pritvoru u Veneciji nakon što je kolima početkom jula naletela na malog Matiju (2) i njegovu porodicu u gradu Santo Stefano di Kadore. Osim dečaka poginuli su njegov otac Marko i baka Marija dok su mama Elena i brat povređeni. Porodica je inače došla u planinsko selo za praznik.

Početkom septembra Angelika je odjednom okrivila tehnički kvar na svom vozilu za divljanje između 70 i 90 kilometara na sat ulicama grada.

Inženjer Andrea Kalzavara, prema informacijama Bilda, rekao je kancelariji javnog tužioca da su kočnice radile savršeno i da na ulici nisu bili vidljivi tragovi kočenja.

Automobil
foto: Twitter/FrancoScarsell2

Elena P. (42) je u deliću sekunde izgubila sina, supruga i majku. Neutešna žena i Markov brat Roko zahvalili su tužilaštvu na istrazi. Oboje zahtevaju tešku kaznu za Angeliku H.

- Neprihvatljivo je da naš sadašnji pravosudni sistem tumači ubistva na putevima kao zločine sa malom kaznom i ostavlja rođake sa osećajem nepravde - navodi se u saopštenju advokatske kancelarije koja zastupa porodicu.

Oglasila se i Elena.

- Pravi osuđenici su porodice žrtava koje svakodnevno žive u nepremostivoj praznini, a ne oni koji često završe sa uslovnom kaznom - rekla je neutešna Elena.

Ranije su alkohol i droga odnosno distrakcija isključeni kao uzrok nesreće.

Angelika H. je već napala policijskog oficira u Bolcanu u maju. Odmah pre strašne nesreće u kojoj je stradala tročlana porodica, svedoci su rekli da je Angelika bacala flaše, glasno vikala i ponašala se neobično.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track