TRAMP DOŠAO NA SUD, PA PRAVIO HAOS: Optuživao sudiju, pa opet zavapio - "Ovo je LOV NA VEŠTICE" (VIDEO)
Foto: Shutterstock

TRAMP DOŠAO NA SUD, PA PRAVIO HAOS: Optuživao sudiju, pa opet zavapio - "Ovo je LOV NA VEŠTICE" (VIDEO)

Planeta -

Donald Tramp i njegove firme nalaze se pred sudom u Njujorku zbog sumnje na višemilionske prevare. Ovaj slučaj mogao bi da nanese veliku štetu bivšem američkom predsedniku i njegovoj imperiji kompanija koje se bave nekretninama.

Trampa, republikanskog kandidata za predsedničku nominaciju 2024. godine, državni tužilac Njujorka Leticija Džejms optužuje da je uvećao vrednost svoje imovine za milijardu dolara kako bi obezbedio bolje uslove zajma i osiguranja.

"Ovo je nastavak najvećeg lova na veštice svih vremena. Imamo odličnu firmu. Stvorio sam sjajnu firmu. Ogromna je", nastavio je on.

"Imam neke od najvećih nekretnina na svetu. A sada moram da idem pred nevaljalog sudiju", rekao je Tramp pre nego što je ušao u sudnicu na Menhetnu.

Tramp, obučen u tamnoplavo odelo sa svetloplavom kravatom i iglom sa američkom zastavom na reveru, ponovo je tužiteljku Džejms, koja je crnkinja, nazvao "rasistom" i rekao da mu se demokrate svete na ovaj način.

"Bez obzira koliko novca mislite da imate, niko nije iznad zakona”, rekla je Džejmsova novinarima pre ulaska u sudnicu. "Danas ćemo dokazati svoj slučaj u sudnici", dodala je ona.

Tramp planira da prisustvuje prvoj nedelji suđenja u državnom sudu na Menhetnu, navodi se u sudskom podnesku. Pre nedelju dana je sudija, koji je predsedavao slučajem, proglasio Trampa odgovornim za prevaru, dok se novi proces uglavnom odnosi na kazne sa kojima se suočava.

Džejmsova traži kaznu od najmanje 250 miliona dolara, trajnu zabranu protiv Trampa i njegovih sinova Donalda Džuniora i Erika da vode poslove u Njujorku i petogodišnje ograničenje na poslovanje sa komercijalnim nekretninama Trampu i njegovim kompanijama.

Sudija Artur Engoron presudio je prošle nedelje da je Džejmsova dokazala njen slučaj protiv Trampa, njegova dva odrasla sina i 10 njegovih kompanija. Engoron je opisao kako su optuženi pravili procene. Ovo je uključivalo i činjenicu da je Tramp navodno izračunao vrednost svog stana u Trampovoj kuli kao tri puta veću od stvarne vrednosti.

(Kurir.rs/Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track