DEMOKRATE ZABRINUTE ZBOG GODINA AKTUELNOG PREDSEDNIKA! KRUZ: Mišel Obama će zameniti Bajdena na izborima 2024.
Foto: Profimedia

ZABRINUTI

DEMOKRATE ZABRINUTE ZBOG GODINA AKTUELNOG PREDSEDNIKA! KRUZ: Mišel Obama će zameniti Bajdena na izborima 2024.

Planeta -

Do predsedničkih izbora u Sjedinjenim Državama, koji će se održati prvog utorka u novembru 2024, ostalo je nešto više od 13 meseci, a sve su glasnije spekulacije da bi Demokratska stranka mogla da predloži drugog kandidata umesto aktuelnog šefa Bele kuće Džozefa Bajdena!

Prema mišljenju Teda Kruza, uticajnog republikanskog senatora iz Teksasa i nekadašnjeg stranačkog kandidata za predsednika SAD, demokrate će umesto Bajdena za predsednika nominovati Mišel Obamu (59), bivšu prvu damu Amerike!

Dva mandata

Kruz, kako je preneo Dejli mejl, spakuliše da demokrate žele da izbegnu nominaciju 80-godišnjeg Bajdena, upravo zbog njegovih poodmaklih godina.

- Ovo je scenario koji je po meni najverovatniji i najopasniji. U avgustu 2024. godine vrh Demokratske stranke će umesto Bajdena nominovati Mišel Obamu - rekao je Kruz u svom podkastu.

Podsećamo, Barak Obama, suprug Mišel Obame, bio je predsednik Sjedinjenih Država u dva mandata - od 2009. do 2017. godine. Njegov potpredsednik u oba mandata bio je upravo Džozef Bajden, aktuelni šef Bele kuće.

Bivša prva dama Amerike Mišel Obama se o poslednjim spekulacijama nije oglašavala iako je ranije izjavila da ne planira da uđe u politiku. Ona se trenutno odmara u Evropi, i to na jahti čuvenog reditelja Stivena Spilberga i njegove supruge, a društvo im pravi Tom Henks sa ženom Ritom Vilson. Spilbergova jahta, vredna 250 miliona dolara, viđena je kod italijanskog grada Portofino nedaleko od Đenove, na zapadu Italije. Početkom septembra Mišel je bila na odmoru na Majorki. Na poznatom španskom ostrvu je bila s Džejmsom Kostosom, bivšim američkim ambasadorom u Španiji, i njegovim partnerom Majklom Smitom.

Barak u Los Anđelesu

Zanimljivo je da se Mišel odmara u Evropi bez supruga Baraka (62), koga su paparaci snimili kako napušta restoran „Fank“ na Beverli hilsu. Barak je bio u društvu telohranitelja, nosio je crni sako i sive pantalone, delovao je opušteno i odbio je da komentariše navode da bi mogao da se vrati u Belu kuću zahvaljujući supruzi, to jest u slučaju da ona pobedi na izborima 2024.

Počelo suđenje u Njujorku

Tramp naduvao vrednost imovine

Donald Tramp
foto: Shutterstock

U Njujorku je počelo suđenje Donaldu Trampu, bivšem predsedniku SAD i favoritu Republikanske stranke za predsednika na izborima 2024. Tramp i dvojica njegovih sinova su ranije proglašeni krivim za prevaru, to jest da su lažno prikazali vrednost svoje imovine kako bi obezbedili bolje uslove kredita i osiguranja. Tužilac traži da Tramp bude kažnjen sa 250 miliona dolara i petogodišnjom kaznom zabrane poslovanja s nekretninama. Tramp je demantovao optužbe navodeći da je u pitanju politički lov na veštice.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track