DA LI SE SPREMA NOVA MOBILIZACIJA U RUSIJI? Šojgu otkrio šta se dešava, evo kakav je plan Moskve
Foto: Shutterstock, EPA Mikhail Metzel Sputnik Kreml

DA LI SE SPREMA NOVA MOBILIZACIJA U RUSIJI? Šojgu otkrio šta se dešava, evo kakav je plan Moskve

Planeta -

Ruski generalštab ne planira dodatnu mobilizaciju, rekao je danas ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu tokom sastanka sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije.

"Oružane snage imaju neophodan broj vojnog osoblja za izvođenje specijalne vojne operacije. Jaka je patriotska pozicija naših građana, koji aktivno popunjavaju redove branilaca otadžbine", tvrdi Šojgu.

On je rekao da je samo u septembru više od 50.000 građana potpisalo ugovor, a više od 335.000 ljudi pristupilo je vojnim i dobrovoljnim jedinicama od početka godine.

Šojgu tvrdi da regruti koji dolaze na odsluženje vojnog roka, uključujući i one iz pripojenih delova Ukrajine, neće biti u zoni ratnih dejstava.

Takođe je rekao da je ruska vojska svojim aktivnim delovanjem značajno oslabila borbeni potencijal Ukrajine i nanela im ozbiljnu štetu.

Šojgu tvrdi da Ukrajinci nisu mogli da probiju rusku odbranu u rejonima Verbovog i Rabotinog u pravcu Zaporožja, a pododseci Južne grupe su navodno odbili sve napade ukrajinske vojske na pravcu Soledaro-Bahmutski.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track