ČUVENI LOVAC NA BLAGO PRONAŠAO SEF U VODI: Jedva ga izvadio, a šok je nastao tek kad ga je otvorio i shvatio KOME PRIPADA
Foto: Instagram printscreen

neverica

ČUVENI LOVAC NA BLAGO PRONAŠAO SEF U VODI: Jedva ga izvadio, a šok je nastao tek kad ga je otvorio i shvatio KOME PRIPADA

Planeta -

Australijski lovac na blago i surfer tvrdi da je pronašao sef kraljevske porodice koji je sada predmet policijske istrage.

Li (42) je pronašao sef povezan sa kraljevskom porodicom dok je u inostranstvu bacao svoje moćne magnete u mora i reke. Jedan od sefova na koji su njegovi prijatelji i on naleteli bio je izuzetno težak. Nakon što su ga nekako izvadili iz vode i otvorili otkrili su da se u njemu nalaze fotografije, dokumenti, ključevi, prazne kutije za nakit...

- Uneli smo ime sa pasoša u Gugl i otkrili da pripada jednom članu kraljevske porodice - rekao je Li.

Surfer je dodao da ne može da otkrije javnosti o kojoj se porodici radi jer policija trenutno ispituje sef i njegov sadržaj. Li je međutim rekao da je pronašao vlasnika sefa na društvenim mrežama i vratio mu stvari koje je našao unutra.

- Prvo sam ga pitao da li je član kraljevske porodice. Bez oklevanja mi je rekao da jeste. Onda sam rekao da sam "pronašao kraljevske dragulje" i počeli smo da se smejemo - rekao je Li.

Lovac na izgubljeno blago sada živi u Amsterdamu. Tvrdi da je do sada pronašao stotine sefova u kanalima širom sveta. Neki od njih imaju navodno i kriminalni pedigre.

Li je rekao da nastavlja da ih traži upravo zbog uzbuđenja koje oseća izvlačeći ih iz vode. Neki su sadržali kreditne kartice, drugi ključeve od automobila i novčiće, treći oružje, ali može naići i na prazne. Jednom je pronašao sef u jednom od amsterdamskih kanala koji je bio toliko velik da je morao da unajmi kran da ga izvadi. U tom sefu su bili novčići. Li ih je predao policiji i nakon što su bili u policijskoj arhivi više od godinu dana rečeno mu je da može da ih uzme.

Nakit vredan više od 4.700 evra koji je pronašao u Hrvatskoj, Francuskoj, Italiji, Australiji i Holandiji predstavlja njegov najvredniji ulov. Lijeva kolekcija pronađenih antikviteta i drangulija sadrži puške iz 19. veka, noževe iz 17. veka, staru municiju za topove, ali i motocikle, telefone i GoPro kamere, a vredi desetine hiljada evra.

Surfer je rekao da danas zarađuje za život unovčavajući pronađene stvari na društvenim mrežama. Osim toga društvene mreže koristi i da pronađe vlasnike stvari koje izvadi iz vode.

Tokom 15 godina "pecanja" Li je često sarađivao sa policijom.

- Ako nađemo pištolj, ostavimo ga u vodi, a onda pozovemo policiju da ga testiraju... Policija je veoma srećna kada ih pozovemo - rekao je surfer.

(Kurir.rs/Jutarnji/Sun)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track