SNIMLJEN TRENUTAK STRAVIČNE NESREĆE U ITALIJI Autobus se polako kreće preko nadvožnjaka, a onda se događa NEOBJAŠNJIVO (VIDEO)
Foto: Marco SABADIN / AFP / Profimedia

SNIMLJEN TRENUTAK STRAVIČNE NESREĆE U ITALIJI Autobus se polako kreće preko nadvožnjaka, a onda se događa NEOBJAŠNJIVO (VIDEO)

Planeta -

Saobraćajne kamere snimile su trenutak u kojem autobus pada sa nadvožnjaka u Veneciji. U stravičnoj nesreći poginula je 21 osoba, a prizori na licu mesta nakon pada vozila bili su jezivi.

Na snimcima sa kamera na mestu nesreće vidi se autobus kojim je upravljao Alberto Rikoto kako se smanjenom brzinom kreće nadvožnjakom, a onda iznenada pada.

Prema snimku, ne vide se ni tragovi kočenja niti da se bilo šta desilo pre nesreće.

Svedoci su opisali šta se desilo u sekundama pre nesreće i svi su se složili da je bilo u pitanju nešto čudno, što nije imalo smisla raditi u tom trenutku.

Upravo zbog toga, pominje se mogućnost da je vozač zaspao ili da mu je pozlilo. Tačan odgovor daće analiza video snimka sa kamere koja je bila u autobusu.

požar, Venecija
foto: Marco SABADIN / AFP / Profimedia

Italijanski mediji pišu da je reč o novom autobusu, starom niti godinu dana. Za medije progovorio je direktor kompanije La Linea, Masimo Fiorese, čiji se električni autobus survao s oko 15 metara visine s nadvožnjaka Mestre.

Kaže da je bio dobar vozač, a da je u kompaniji bio zaposlen oko sedam godina. Fiorese objašnjava da je vozač došao na posao u popodnevnim satima, malo pre nesreće, oko 18 sati.

- Mislim da je vozaču pozlilo, drugačije to ne mogu da objasnim. Na snimku se vidi da autobus gotovo da stoji, a zaštitna ograda je tanka, nije baš najmodernija. Autobus je dosta težak jer je električni - rekao je.

Ansa je prenela da su u nesreći živote izgubili novorođenče od nekoliko meseci, 12-godišnji dečak i još jedna maloletna devojčica.

Među 15 povređenih za sada je 11 identifikovano i to četvoro Ukrajinaca, dvoje državljana Španije, dvoje iz Austrije i po jedan Nemac, Francuz i Hrvat.

Luiđi Brunjaro, gradonačelnik Venecije, kazao je za lokalne medije da su u nesreći stradali turisti.

Kurir.rs/Corriere della sera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track