PRIGOŽINOVA VILA NA PRODAJU: Velelepno zdanje ima 1.200 kvadrata, heliodrom i pristanište, a porodica TRAŽI MILIONE (FOTO)
Foto: WillWest News / Profimedia, Telegram printscreen

oglas

PRIGOŽINOVA VILA NA PRODAJU: Velelepno zdanje ima 1.200 kvadrata, heliodrom i pristanište, a porodica TRAŽI MILIONE (FOTO)

Planeta -

Vila na obali Crnog mora koja je navodno pripadala šefu Vagnera Jevgeniju Prigožinu prodaje se za sumu od milion i po dolara!

Početkom oktobra na sajtu za kupovinu nekretnina oglašena je prodaja rekreativnog centra u Gelendžiku. Navodi se da objekat od 1.200 kvadrata i parcelu prodaje pravno lice koje je nosilac ugovora o zakupu površine od četiri hektara na period od 49 godina.

Takođe je na vedeno da dvospratnica ima pet spavaćih soba površine od 30 do 40 kvadratnih metara i zatvoreni deo sa saunom i bazenom površine 400 kvadratnih metara, a na imanju se nalaze i kuća za goste od 150 kvadratnih metara, banjski kompleks veličine 250 kvadrata, izdvojena kuhinja od 28 kvadrata, kuća za obezbeđenje i osoblje veličine 53 kvadrata, dve stambene zgrade od 70 kvadrata, heliodrom, pristanište...

Jevgenij Prigožin
foto: Telegram printscreen

- Objekat je ranije korišćen za rehabilitaciju boraca PMC Vagner - navodi lokalni portal Tipichkras.

Jevgenij Prigožin
foto: Telegram printscreen

Dmitrij Ševčenko, lokalni ekološki aktivista iz Kubana, tvrdi da je lokaciju iznajmila kompanija "Turstatus" 2016. godine i da 76 odsto akcija te kompanije od 2021. godine pripada Prigožinovom sinu Pavelu.

Ševčenko navodi da je lokacija predstavljena u papirima kao "farma divljači" iako tamo nema životinja i da je to zaobilaženje zakona jer je postavljanje ograde u šumi prekršaj.

Jevgenij Prigožin i njegova desna ruka Dmitrij Utkin, podsetimo, poginuli su 24. avgusta u padu privatnog aviona u Tverskoj oblasti. Prigožin je sahranjen u Sankt Peterburgu na Porohovskom groblju.

Pojedini mediji nedavno su objavili navodni testament šefa Vagnera prema kome je jedini naslednik njegove imovine sin Pavel.

(Kurir.rs/93.ru)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track