UŽAS KOD HARKOVA: Projektil pogodio prodavnicu i kafić, poginulo najmanje 48 meštana, među žrtvama napada i deca (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Telegram printscreen

masakr

UŽAS KOD HARKOVA: Projektil pogodio prodavnicu i kafić, poginulo najmanje 48 meštana, među žrtvama napada i deca (UZNEMIRUJUĆE)

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je da je 48 meštana sela Groza kod Kupjanska nastradalo kad je granatiran civilni objekat.

Među nastradalima navodno ima i dece.

- Raketni udar na običnu bakalnicu i apsolutno odvratan teroristički napad! Kupjanski okrug u Harkovskoj oblasti. Trenutno znamo za 48 mrtvih. Srce mi je uz sve koji su izgubili svoje najmilije! Nadamo se da ćemo pomoći povređenima... Ruski teror treba mora da se završi. Svi koji pomažu Rusiji da zaobiđe sankcije su zli. Svako ko podržava Rusiju podržava zlo. Ovaj i slični teroristički napadi su Rusiji potrebni samo da bi njena genocidna agresija postala nova norma za ceo svet - naveo je predsednik Ukrajine na svom kanalu na Telegramu.

Na užasavajućim snimcima vide se tela nastradalih i spasioci koji pretražuju ruševine u nadi da će pronađći preživele.

Šef predsedničke kancelarije Andrij Jermak otkrio je detalje napada.

1 / 3 Foto: Telegram

- Rusi su pucali na civilni objekat u selu Groza i Кupjanskom okrugu. Preliminarno je poznato da je poginulo 48. Među njima je i šestogodišnji dečak. Takođe se zna da je šest ranjeno. Među njima je i devojčica. Čišćenje ruševina se nastavlja - navodi Jermak.

Granatiranje je potvrdio i šef Harkovske oblasti Oleg Sinegubov.

- Danas oko 13.15 Rusi su pucali na kafić i prodavnicu u selu Groza gde je bilo mnogo civila. Spasioci nastavljaju da rade. Do sada su tela 48 civila izvučena iz ruševina. Među njima je i šestogodišnji dečak - rekao je Sinegubov.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Strana)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja