126 AVIONA U SVETU SU U OPASNOSTI TOKOM SVAKOG LETA: Preti katastrofa zbog LAŽNIH DELOVA!
Foto: APFootage / Alamy / Alamy / Profimedia

126 AVIONA U SVETU SU U OPASNOSTI TOKOM SVAKOG LETA: Preti katastrofa zbog LAŽNIH DELOVA!

Planeta -

Poznata, ali kontroverzna kompanija iz Velike Britanije je prodavala delove za mlazne avione na osnovu lažnih sertifikata, piše "Wall Street Journal", a prenosi "New York Post". Ti delovi motora su završili u najmanje 126 aviona širom sveta.

Mnogi avioni poznatih avio-kompanija su ugroženi - American, Delta, United i Southwest kompanije su morale da povuku te avione iz upotrebe. Nije poznato koliko dugo ti avioni lete sa lažnim falsifikatima,a ovu prevaru je prva otkrila jedna evropska avio-kompanija u junu ove godine.

Ova kompanija je osnovana 2015. godine u Velikoj Britaniji od strane Hoez Aleksandra Zamora. On ima 35 godina i poreklom je iz Kolumbije.

Najveće američke avio-kompanije su tužile ovu kompaniju zbog profita na osnovu prevare, a sumnja se da je reč o najmanje tri miliona dolara. Ova kompanija se prvi put susrela sa ovim problemom 21. juna kada je avio-kompanija iz Portugala prijavila da ima problem sa dokumentacijom oko malog dela koji se zove prigušivač.

Prema njihovim navodima, taj deo je bio stariji nego što piše u papirima. Čak su tvrdili da je potpis falsifikovan.

U narednih 20 dana je ista avio-kompanija navela da postoji problem sa još 24 dokumenta. Utvrđeno je da su pomenuti delovi imali falsifikovane papire i tu je priča krenula da se razvija.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track