OVAKO SU SE KRILI U ŽBUNJU I SLALI OPROŠTAJNE PORUKE: Jezivi snimak Izraelaca sa muzičkog festivala dok hamasovci izvode MASAKR
Foto: Printscreen

IZNENADNI NAPAD

OVAKO SU SE KRILI U ŽBUNJU I SLALI OPROŠTAJNE PORUKE: Jezivi snimak Izraelaca sa muzičkog festivala dok hamasovci izvode MASAKR

Planeta -

Britanski Dejli mejl objavio je jezivi video snimak na kojem se vidi preplašeni Izraelci kako se kriju u žbunju kako bi izbegli metke pripadnika palestinskog ekstremističkog pokreta Hamasa.

Tokom njihovog skrivanja hamasovci, koji su u subotu ujutro paraglajderima preleteli dobro čuvanu granicu sa Pojasom Gaze i spustili se u pustinju Negev na jugu Izraela, nisu štedeli ostale učesnike festivala.

Napadači su pucali na sve koje su videli i počinili masakr u kojem je stradalo oko 260 civila.

Španija
foto: Printscreen

Navodi se da preživeli na društvene mreže postavili klipove na kojima se vidi kako puze ispod žbunja i što tiše snimaju oproštajne poruke svojim voljenima gde gledaju kako okolo pripadnici Hamasa ubijaju nevine žrtve.

Mnogi su skamenjeni ležali ispod žbunja duže od pet sati, a rešili su da izađu na otvoreno tek kada su čuli svoje naoružane spasioce iz izraelske vojske kako pričaju na hebrejskom.

Španija
foto: Printscreen

Navodi se da su palestinski teroristi iznenada upali na festival tehno trens muzike Supernova koji se održavao kod kibuca Re'im u blizini Pojasa Gaze.

Muzika na ovom krvavo okončanom rejvu, za koji su preživeli rekao daje imao "dobar vajb", čula se tokom cele noći između petka i subotu, sve do oko 6.30 sati ujutru.

Tada su se začule sirene upozorenja na raketni napad.

Izrael, rat u Izraelu
foto: Printscreen/Tik Tok

Posetioci festivala su bili svesni opasnosti od raketa na tom području, ali nisu očekivali da će gomila hamasovaca preseći struju i upasti tu, pucajući na sve na koje naiđu.

(Kurir.rs/Daily Mail)

Bonus video:

00:26

Sirene u Tel Avivu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track