HAMAS UPRAVO ZAPRETIO LIKVIDACIJOM TAOCA: Ubijaćemo zatvorenike JEDNOG PO JEDNOG ako Izrael ne prestane sa napadima (VIDEO)
Foto: MOHAMMED ABED / AFP / Profimedia

poruka

HAMAS UPRAVO ZAPRETIO LIKVIDACIJOM TAOCA: Ubijaćemo zatvorenike JEDNOG PO JEDNOG ako Izrael ne prestane sa napadima (VIDEO)

Planeta -

Hamas je upravo zapretio da će početi da ubija izraelske zarobljenike ako Izrael nastavi da bombarduje civilne objekte u Gazi!

Militanti su saopštili da se "obraćaju neprijatelju na jeziku koji dobro poznaje".

- Svako gađanje nevinih civila bez upozorenja biće sa žaljenjem dočekano pogubljenjem jednog od zarobljenika u našem pritvoru i bićemo primorani da emitujemo ovo pogubljenje - saopštila je Brigada al-Kasam.

Abu Obeida, koji je portparol vojnog krila Hamasa, navodi da pokret žali zbog takve odluke.

- Smatramo da su cionistički neprijatelj i njihovo rukovodstvo odgovorni za ovakav potez - rekao je Obeida.

Izraelska vojska saopštila je prethodno da će se napadi na Gazu nastaviti čak i po ceni nanošenja štete izraelskim zarobljenicima.

- Napadi na Gazu biće izvedeni snažno i široko čak i po ceni nanošenja štete izraelskim taocima koji su u okruženju. Ako postoje tačne obaveštajne informacije o lokaciji zarobljenika uzdržavaćemo se od napada na tu lokaciju, ali sve dok takve informacije ne postoje svi ciljevi Hamasa biće napadnuti - prenosi izraelski vojni radio.

(Kurir.rs/Al Džazira)

Bonus video:

03:13

ALARMI, UZBUNA, NEMA SPAVANJA! Fogel: U raketnim napadima dosta terorista likvidirano, ali Hamas zadaje JEDAN VELIKI PROBLEM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track