PRVI OSUMNJIČENI U ISTRAZI NESREĆE U VENECIJI Na listi generalni direktor i službenici opštine: Evo šta im se stavlja na teret
Foto: Marco SABADIN / AFP / Profimedia

PRVI OSUMNJIČENI U ISTRAZI NESREĆE U VENECIJI Na listi generalni direktor i službenici opštine: Evo šta im se stavlja na teret

Planeta -

Tri osobe su pod istragom Venecijanskog tužilaštva o nesreći turističkog autobusa koji se srušio u Mestreu, a u kojoj je poginula 21 osoba.

Kako piše "Il Gazettino", radi se o generalnom direktoru kompanije „La Linea”, vlasniku vozila i dvojici službenika opštine Venecija: menadžeru Sektora za puteve i mobilnost za kopno i sektora za održavanje puteva.

Tužilac Laura Kameli sumnjiči ih u istrazi im na teret krivična dela ubistva na putu, višestruko ubistvo iz nehata, teške ili veoma teške telesne povrede na putu i ​​lične povrede iz nehata.

požar, Venecija
foto: Andrea Buoso / Zuma Press / Profimedia

Jeziva nesreća se dogodila u gradu Mestreu, 9 kilometara od središta Venecije, kada je autobus s turistima udario u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku, zatim se prevrnuo i pao na krov s nešto više od 10 metara. Vozilo se potom zapalilo.

21 osoba je poginula, a 15 ih je povređeno u nesreći. Među preminulim žrtvama je i novorođenče.

Poginulo je 9 Ukrajinaca, 4 Rumuna, 3 Nemca, Italijan (vozač), Hrvatica, dva Portugalca i osoba iz Južne Afrike.

Kurir.rs/ANSA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track