DEVOJKA (16) NAMAMILA TAKSISTU U UDALJENU ŠUMU Silovao ju je kada je imala 14 godina, a njena osveta bila je JEZIVA
Foto: Shutterstock

DEVOJKA (16) NAMAMILA TAKSISTU U UDALJENU ŠUMU Silovao ju je kada je imala 14 godina, a njena osveta bila je JEZIVA

Planeta -

Šveđanka (16) optužena je da je namamila taksistu u udaljenu šumu, gde su ga njena braća ubila kako bi mu se osvetila za silovanje koje se dogodilo kad je imala 14 godina.

Njoj i njenoj četvorici braće od 16 do 18 godina, sudi se za ubistvo 26-godišnjaka.

Braća su odbacila sve optužbe, ali devojka je priznala da je namamila taksistu na udaljeno mesto nameravajući da ga pretuče.

Navodno je poslala SMS vozaču taksija tražeći da je dočeka s bocom votke na parkingu u blizini prirodnog parka, a sve se dogodilo u martu.

Nakon susreta, njena braća su zadavila taksistu i obesili ga omčom od užeta koje su doneli sa sobom, navodi švedski list Fria Tider, a prenosi Dejli mejl.

Tužioci kažu da to znači da je verovatno jako patio u poslednjim trenucima života. Za vozačem je organizovano nekoliko potraga, a pronađen je tek nekoliko nedelja kasnije. Njegov automobil pronađen je skriven u obližnjem snežnom nanosu.

Svedska, Svedska policija
foto: EPA-EFE/JEPPE GUSTAFSSON

Lokalna policija je rekla da je pronašla DNK optuženih u automobilu i na užetu kojim je 26-godišnjak obešen. Osim toga, otkriveno je i da su devojka i njena braća prebacili novac s vozačevih bankovnih računa na svoje.

Policija je takođe navodno pronašla neke od njegovih stvari u njihovoj kući.

Tužioci su potvrdili da je motiv ovog ubistva bila osveta, budući da je devojka u februaru prošle godine rekla da ju je taj vozač silovao. Braća su navodno nekolicini svojih prijatelja rekla da će ubiti silovatelja, a kasnije su im priznali da su to zaista i učinili.

Andreas Palinder, šef istrage u policiji u gradu Upsala, priznao je da tada nisu ozbiljno shvatili njenu prijavu silovanja.

- Teoretski, mogli smo sprečiti ubistvo - rekao je.

Ebru Tok, advokat koji zastupa porodicu vozača, prethodno je rekao da su oni u velikoj tuzi i šokirani i da se nadaju da će istraga razjasniti okolnosti ovog slučaja.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track