OBJAVLJEN SNIMAK KRVOPROLIĆA U ŠKOLI U FRANCUSKOJ: Upao naoružan i uzvikivao ALAHU AKBAR! Jezivi prizori, IMA MRTVIH (VIDEO)
Foto: Printscreen/X

ubijen nastavnik, dvoje teško povređeno

OBJAVLJEN SNIMAK KRVOPROLIĆA U ŠKOLI U FRANCUSKOJ: Upao naoružan i uzvikivao ALAHU AKBAR! Jezivi prizori, IMA MRTVIH (VIDEO)

Planeta -

U napadu nožem koji se dogodio u jednoj školi u Francuskoj ubijena je jedna osoba, a dve su teško povređene.

Naime, muškarac naoružan nožem ušao je u školu u Arasu u petak tokom jutra i tom prilikom usmrtio je jednu osobu, navodno nastavnika škole, a povredio nekoliko.

Prema pisanju Le Parisien, policija je uhapsila napadača, kao i njegovog brata.

Društvenim mrežama šire se uznemirujući snimci incidenta u školi u Francuskoj.

Na jednom od snimaka vidi se mlađi muškarac koji maše nožem u rukama dok se svađa sa jednim starijim čovekom. Reč je o nastavniku kog je napadač kasnije ubio. Kako su sami đaci posvedočili za lokalne medije, nastavnik je pokušao da zaustavi napadača da uđe u školu.

"Nastavnik je pokušao da ga smiri i da nas zaštiti. Rekao nam je da izađemo, ali nismo razumeli. Trčali smo, a neki su se vratili gore“, rekao je jedan od đaka, dok drugi tvrde da je napadač imao dva noža.

Na drugom snimku može se videti kako se napadač svađa i juri po dvorištu sa nekoliko ljudi za koje se pretpostavlja da su zaposleni u školi. U jednom trenutku jedan od njih podiže stolicu u pokušaju da se odbrani od napadača, ali ga on obara na zemlju i šutira.

Podsećamo, napad se dogodio danas u francuskom gradu Aras. Napadač je naoružan ušao u dvorište škole, a potom i u školu i uzvikivao je "Alahu akbar" (Bog je veliki). U ovom incidentu ubijen je nastavnik škole, a više osoba je povređeno.

Policija je odmah uhapsila napadača, kao i njegovog brata. Kako piše Le Figaro, obojica su čečenskog porekla.

Kurir.rs/Le Parisien

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja