UBIJEN VOĐA VAZDUŠNIH SNAGA HAMASA! Murad Abu Murad usmeravao napadače na paraglajderima tokom masakra u Izraelu (VIDEO)
Foto: Printscreen TikTok

noćni udar

UBIJEN VOĐA VAZDUŠNIH SNAGA HAMASA! Murad Abu Murad usmeravao napadače na paraglajderima tokom masakra u Izraelu (VIDEO)

Planeta -

Izraelske odbrambene snage (IDF), što je zvanični naziv vojske te zemlje, objavile su da su ubile visokog vođu terorističke organizacije Hamas.

Tajms of Izrael prenosi navode IDF da je napad izveden noćas u Pojasu Gaze.

- U udaru, kojim je ciljano sedište terorističke organizacije iz kojeg je teroristička organizacija izvodila svoje vazdušne aktivnosti, ubijen je Murad Abu Murad, šef vazdušnih snaga Hamasa - objavio je IDF.

Izraelska vojska je navela da je Abu Murad "ima veliku ulogu u navođenju terorista tokom masakra" koji su izveli u Izraelu prošlog vikenda, uključujući upad napadača na teritoriju te zemlje vazdušnim putem, korišćenjem paraglajdera.

IDF je naveo da je u "širokim" udarima izvedenim tokom prethodne noći takođe pogođeno više desetina meta koje pripadaju Hamasovim komandosima koji su predvodili upad u Izrael 7. oktobra.

Britanski Dejli mejl objavio je ranije snimke koji prikazuju početak napada boraca palestinske ekstremističke organizacije Hamas na jugu Izraela.

Izrael, rat, Gaza
foto: Printscreen TikTok

Na snimcima načinjenim prošle subote u pustinji Negev kod kibuca Re'im, gde je tokom cele prethodne noći trajao festival trens tehno muziku, vidi se kako mladi Izraelci rejvuju i ne primećuju hamasovce koji se paraglajdrerima spuštaju sa neba, prelećući tako dobro čuvanu granicu sa Pojasom Gaze.

Izrael, rat, Gaza
foto: Printscreen TikTok

Klip je sniman u zoru, a osoba koja je načinila snimak primetila je sitne tamne tačke u vazduhu za koje se ispostavilo da su palestinski ekstremisti.

Samo nekoliko trenutaka kasnije muzika i ples su stali i učesnici festivala su krenuli da panično trče u pokušaju da spasu sopstvene živote pošto su hamasovci počeli da pucaju i kidnapuje sve koji im se nađu na putu.

(Kurir.rs/Times of Israel/Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track