ŽIVI UŽAS! MIU ZMIJA ŠČEPALA ZA RUKU, KRV ŠIKLJALA NA SVE STRANE: "Odbijala je da pusti, od jačine ugriza sam se srušila na pod"
Foto: Shutterstock

ŽIVI UŽAS! MIU ZMIJA ŠČEPALA ZA RUKU, KRV ŠIKLJALA NA SVE STRANE: "Odbijala je da pusti, od jačine ugriza sam se srušila na pod"

Planeta -

Mia, vlasnica pitona iz Vašingtona, podelila je su znemirujućuju priču sa svojim pratiocima na društvenim mrežama u kojoj je navela da je doživela ujed od svog kućnog ljubimca.

Mia već pet godina čuva svog pitona Afroditu. Tokom hranjenja, Afrodita se slučajno "zapetljala" za ruku svog vlasnika, očigledno misleći da je to pacov spreman za večeru.

„Ovo je prvi put da me je Afrodita ugrizla i verovatno neće biti poslednji, pa sam odlučila da to podelim da vidim šta drugi misle o ujedu i da li treba da odem kod doktora ili ne“, rekla je Mia.

piton
foto: Shutterstock

Poreklom iz zapadne i centralne Afrike, loptasti pitoni su popularni kućni ljubimci u SAD-u.

Sa upečatljivim uzorkom tamnih i svetlih ljuski — koje liče na lopticu kada su namotaju one su prvenstveno mesožderke i hrane se malim glodarima.

Posedovanje loptastog pitona je dugoročna obaveza jer oni mogu da dožive između 20 i 30 godina.

„Dobila sam je kada je imala 4 meseca“, rekla je Mia i dodala da ona sada ima skoro 6 godina.

Uprkos tome što je nekoliko godina živela sa Afroditom, ovo je bio prvi put da je ugrize.

„Kada se prvi put zakačila, nije bolelo mnogo – osećalo se slično ugrizu mačke“, rekla je.

„Ali kada je odbila da pusti, bolelo je i krvarilo je kao ludo. Zapravo sam morala da legnem na pod dok je još uvek bila zakačena jer me je količina krvi koja je izašla izazvala vrtoglavicu.”

Srećom, uspela je da oslobodi ruku od pitona i uprkos prilično gadnom ugrizu na prstu, Mia nije bila previše zabrinuta.

Medicinski savet za ugrize zmija bilo koje vrste je da pozovete lekara, čak i ako se čini da je mali. Iako su ugrizi pitona retki i obično ne dovode do ozbiljnih zdravstvenih problema, uvek je dobra ideja da to temeljno proverite.

Kurir.rs/newsweek.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track