SAMO JEDAN PUT: Palestinci i danas mogu da se evakuišu na jug Pojasa Gaze, ali je rok kraći i ističe u PODNE! (FOTO)
Foto: Printscreen Twitter

OBJAVA IZRAELSKE VOJSKE

SAMO JEDAN PUT: Palestinci i danas mogu da se evakuišu na jug Pojasa Gaze, ali je rok kraći i ističe u PODNE! (FOTO)

Planeta -

Izraelske odbrambene snage (IDF), kako je zvanični naziv vojske te zemlje objavile su na zvaničnom nalogu na društvenoj mreži X (bivši Tviter) rutu kojom palestinski civili mogu da se povuku ka jugu Pojasa Gaze uoči očekivane izraelske ofanzive.

Izrael, rat, Gaza
foto: AP Hassan Eslaiah, AP Hatem Moussa, EPA Mohammed Saber

Za razliku od jučerašnje objave, kada je IDF ostavio Palestincima dva puta za evakuaciju, sada je za to obezbeđena samo ulica Salah al Din, glavna saobraćajnica u Pojasu Gaze koja povezuje sever sa jugom.

Izrael, rat, Gaza
foto: Printscreen Twitter

Takođe, ovog puta rok je duplo kraći, pošto civili imaju tri umesto šest sati za evakuaciju i ističe u podne po srpskom vremenu.

- Stanovnici grada Gaze i severnog Pojasa Gaze, poslednjih dana tražili smo od vas da se prebacite na južno područje zbog sopstvene bezbednosti. Želimo da vas obavestimo da IDF neće izvoditi nikakve operacije duž ove rute od deset sati prepodne do jedan čas popodne - navedeno je u postu koji prati mapu puta za evakuaciju.

IDF na kraju poruke Palestincima da "budu uvereni da su vođe Hamasa već osigurali svojubezbednost bezbednost svojih porodica".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track