NOVI UZNEMIRUJUĆI SNIMAK IZ BRISELA: Terorista izrešetao kombi za prevoz putnika pa seo na skuter JURE GA PO CELOM GRADU (VIDEO)
Foto: AP/Sylvain Plazy, Philip Reynaers / imago stock&people / Profimedia, EPA/Olivier Hoslet

užas

NOVI UZNEMIRUJUĆI SNIMAK IZ BRISELA: Terorista izrešetao kombi za prevoz putnika pa seo na skuter JURE GA PO CELOM GRADU (VIDEO)

Planeta -

Terorista naoružan automatskom puškom i dalje se nalazi na slobodi nakon što je oko 19.15 sati u Briselu usmrtio dve i ranio više osoba.

Muškarac u narandžastom kombinezonu, podsetimo, utrčao je u predvorje jedne zgrade i iz automatske puške upucao jednu osobu, a potom još dve na ulici u kombi za prevoz putnika.

Navodno je sve vreme vikao "Alah Akbar".

Napadač je zatim pobegao na skuteru i još je na slobodi. Tužioci kažu da pucnjavu tretiraju kao terorizam.

Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se muškarac, koji je navodno odgovoran za napad, kako na arapskom govori da je izvršio napad u ime Boga.

Snimci užasa preplavili su društvene mreže.

Na jednom se vide izrešetana vrata vozila. Drugi snimak prikazuje kako je napadač nakon zločina seo na skuter i pobegao u nepoznatom pravcu.

Policija i hitne službe blokirale su puteve nakon pucnjave. Građani neprestano objavljuju snimke na društvenim mrežama i prijavljuju policiji gde je napadač viđen.

Mediji navode da su žrtve državljani Švedske koji su došli da gledaju fudbalsku utakmicu u Briselu. Utakmica je odložena.

Belgijski premijer Aleksandar de Кru oglasio se na društvenoj mreži X.

- Moje iskreno saučešće švedskom premijeru nakon večerašnjeg mučnog napada na švedske državljane u Briselu. Naše misli su sa porodicama i prijateljima koji su izgubili svoje najmilije. Borba protiv terorizma je zajednička - napisao je belgijski premijer.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja