HITAN SASTANAK SB UN: Rusija i UAE zatražili da se razgovara o izraelsko-palestinskom sukobu

HITAN SASTANAK SB UN: Rusija i UAE zatražili da se razgovara o izraelsko-palestinskom sukobu

Planeta -

Ujedinjeni Arapski Emirati i Rusija zatražili su večeras da se za sutra zakaže hitan sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o izraelsko-palestinskom sukobu, posle eksplozije u bolnici u gradu Gazi, u kojoj je, kako je saopštilo palestinsko Ministarstvo zdravlja, poginulo 500 ljudi, saopštio je portparol misije UAE u Ujedinjenim nacijama.

Palestinske vlasti su za bombardovanje bolnice optužile izraelsku vojsku, dok je iz Tel Aviva saopšteno da je bolnica pogođena raketom koju je na Izrael ispalio Palestinski islamski džihad.

Portparol Palestinskog islamskog džihada je demantovao da su oni u to vreme ispaljivali rakete i da su krivi za katastrofu u bolnici.

Oglasio se i izraelski premijer Benjamin Netanjahu, koji je ponovio da su Palestinci pogodili bolnicu.

„Celi svet bi trebalo da zna da su varvarski teroristi napali bolnicu u Gazi, a ne Izraelske obrambene snage. Oni koji su brutalno ubijali našu decu, sada ubijaju i svoju“, napisao je Netanjahu na društvenoj mreži Iks.

Kurir.rs/Fonet

Bonus video:

02:14

HEZBOLAH ULAZI U RAT AKO IZRAEL UĐE U GAZU?! Ljuban Karan: Vojna nadmoć je mač sa dve oštrice u urbanim uslovima, TUNELI OPASNI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track