"UŽASNUT SAM SLIKAMA IZ GAZE": Nemački kancelar Šolc traži podrobnu istragu o eksploziji u palestinskoj bolnici
Foto: X/IDF, AP Markus Schreiber

kaže da je "imperativ" otkriti kako su stradali nedužni civili

"UŽASNUT SAM SLIKAMA IZ GAZE": Nemački kancelar Šolc traži podrobnu istragu o eksploziji u palestinskoj bolnici

Planeta -

Nemački kancelar Olaf Šolc kazao je da je podrobna istraga o eksploziji u palestinskoj bolnici u gradu Gazi "imperativ" u ovom trenutku.

- Užasnut sam slikama eksplozije u bolnici u Gazi. Nevini civili su ranjeni i poginuli. Naše misli su uz porodice žrtava - napisao je Šolc u postu na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

CNN navodi da nemački kancelar treba da, nakon jučerašnjeg boravka u Izraelu i razgovora sa premijerom Benjaminom Netanjahuom, treba da otputuje u Egipat kako bi se danas tamo sastao sa predsednikom Abdel Fatahom el Sisijem.

Olaf Šolc
foto: Foto: Youtube/Face the Nation

Na stotine Palestinaca poginulo je u ogromnoj eksploziji koja se juče dogodila u bolnici u Pojasu Gaze, za koju palestinska ekstremistička organizacija Hamas, koja upravlja tom enklavom, tvrdi da je izazvana izraelskim vazdušnim udarom.

Izrael tvrdi da su eksploziju izazvale pogrešno usmerene rakete koje je ispalio palestinski Islamski džihad, a obe strane negiraju krivicu.

Izraelske odbrambene snage (IDF), kako je zvanični naziv vojske te zemlje, objavile su nove snimke koji po njima dokazuju da su Palestinci sami odgovorni za eksploziju u bolnici u Gazi u kojoj su sinoć stradale stotine ljudi.

Objavljen je i snimak načinjen dronom za koji IDF tvrdi da dokazuje da smrtonosna eksplozija u baptističkoj bolnici Al Ahli nije izazvana izraelskim oružjem, pošto bi ono ostavilo veliki krater kojeg nema.

(Kurir.rs/CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track