DOKTORI SE ZAKLJUČALI U ORDINACIJU, RODITELJI LUPALI I POKUŠAVALI DA UĐU: Šok u Sloveniji, odluka medicinske sestre izazvala HAOS
Foto: Shutterstock

DOKTORI SE ZAKLJUČALI U ORDINACIJU, RODITELJI LUPALI I POKUŠAVALI DA UĐU: Šok u Sloveniji, odluka medicinske sestre izazvala HAOS

Planeta -

Lekarska komora Slovenije ističe kako je iznenađena događajem i saopštila je kako je svaki oblik nasilja nedopustiv

Roditelji na odseku pedijatrije bolnice u Ljubljani pretili su lekaru koji je nakon incidenta otvorio bolovanje zbog šoka. Naime, roditelji su dete u nedelju doveli u bolnicu te je medicinska sestra utvrdila kako se ne radi o hitnom slučaju, što je potvrdio i lekar.

Budući da dete nije prijavljeno na tom području, medicinsko osoblje uputilo je roditelje da odu u zdravstvenu ustanovu u mestu iz kojeg dolaze. Tada je došlo do pretnji, a medicinsko osoblje u strahu se zaključalo u ordinaciju. Roditelji su lupali po vratima, a pozvana je i policija.

Ministarstvo zdravlja Slovenije osudilo je svaki oblik nasilja te pozvalo na toleranciju. U reakciji na incident poručuje: "Osuđujemo svaki oblik nasilja. Pozivamo na toleranciju, uvažavajuću razmenu mišljenja i konstruktivan dijalog koji su ključni za osiguranje kvalitetne i sigurne zdravstvene zaštite. Okolnosti u kojima se nalazimo u zdravstvenim ustanovama često su stresne i za pacijente i za medicinsko osoblje, ali zabrinutosti ili pritužbe treba rešavati tolerantno, bez upotrebe nasilja", prenosi portal Delo.

Kurir.rs/Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track