TINEJDŽER IZ SRBIJE AKTER FILMSKE POTERE U NEMAČKOJ Policija ga jurila, a kada su videli gde se sakrio, nisu mogli da veruju očima
Foto: Shutterstock

TINEJDŽER IZ SRBIJE AKTER FILMSKE POTERE U NEMAČKOJ Policija ga jurila, a kada su videli gde se sakrio, nisu mogli da veruju očima

Planeta -

Tnejdžer (17) iz Srbije uhapšen je na auto-putu kod Parsberga, u Nemačkoj, zbog sumnje da je BMW-om švercovao petoro turskih državljana.

Kada je policija juče oko 15 časova primetila njegovo vozilo srpskih registracija, on je dao pun gas i pobegao. Tada je počela potera za njim.

- Službenici su mu dali znak da se zaustavi, ali je on produžio. Preticao je u punoj brzini i time ugrozio ostale učesnike u saobraćaju, kao i petoro turskih državljana, koji su bili u automobilu, uključujući i dvogodišnje dete - navodi izvor nemačkih medija.

Kako dodaje, tinejdžer se automobilom kasnije isključio sa auto-puta kod odmorišta "Jura-Ost" i parkirao ga između kamiona.

- Najpre je bežao peške, a onda se sakrio u kontejneru sa smećem. Tada je uhapšen i odveden u popravni dom. Sumnja se da je vozio i bez dozvole - objašnjava sagovornik nemačkih medija.

Putnici iz Turske, starosti od dve do 33 godine, inače porodica, podneli su zahtev za azil.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track