"ĐAVO ODNEO ŠALU, NAORUŽAJTE SE": Bivši premijer Janša objasnio zašto Slovencima šalje ovu šokantnu poruku o TERORISTIČKOM NAPADU
Foto: EPA/Igor Kupljenik

objava o na društvenoj mreži x

"ĐAVO ODNEO ŠALU, NAORUŽAJTE SE": Bivši premijer Janša objasnio zašto Slovencima šalje ovu šokantnu poruku o TERORISTIČKOM NAPADU

Planeta -

Bivši slovenski premijer Janez Janša osvrnuo se u poruci na društvenoj mreži X (bivši Tviter) na uvođenje graničnih kontrola na slovenačkim graničnim prelazima i migrantsku krizu, a pritom je pozvao Slovence da se naoružaju.

- Đavo je odneo šalu. Naoružajte se. Legalno - započeo je Janša poziv u postu koji prenosi hrvatski Večernji list.

Janša je naglasio da su pametni shvatili taj poziv, a ostali će "verovati Golobu, Poklukaru i Šarecu da su sposobni da zaštite Sloveniju, ali i njih lično u slučaju terorističkih napada", misleći na premijera i ministre policije i odbrane.

Navodi da su to državni zvaničnici koji od juna ignorišu pozive Slovenačke demokratske stranke (SDS), na čijem je čelu upravo Janša, za sazivanje Saveta za nacionalnu bezbednost na kojem bi se raspravljalo o merama za suzbijanje ilegalnih migracija i upravljanje bezbednosnim rizicima.

- Srušili su ogradu, a sada, kada u panici ponovno uvode kontrole na granici sa susedima samo preusmeravaju protok ilegalaca sa drumskih saobraćajnica u vagone - ocenio je Janša.

Janez Janša
Janez Janšafoto: EPA/Tibor Illyes

On je prozvao i sadašnjeg ministra odbrane Marjana Šareca, tvrdeći da ovaj svoj resor vodi kao realiti šou.

Janša tvrdi da se svet promenio tokom poslednje decenije i da su potkopani vrednosni temelji zapadne civilizacije.

- Pritisak masovnih ilegalnih migracija radikalno razara postojeći način života u EU i jača militantna, proteroristička jezgra u evropskim metropolama. Nekada sigurni i uspešni gradovi beleže neviđeni porast kriminala. Tu, nažalost, spada i Ljubljana. Poslednjim upadom palestinskih terorista u Izrael još jednom se potvrdilo koliko je važno da narod bude dobro i legalno naoružan - dodao je.

Na kraju objave Janša navodi da su tri stvari jasne, a to je da "s velikom verovatnoćom možemo očekivati ​​zaoštravanje bezbednosne situacije", da "sadašnja garnitura vlasti (u Sloveniji) nije ni približno sposobna za pravovremene procene, pripreme i delovanje" i da je "svako dužan da učini sve što je u okviru ustavnog poretka moguće za zaštitu svoje porodice i otadžbine".

(Kurir.rs/Večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track