DOKTOR SKOVAO PAKLENI PLAN I UBIO ŽENU U bolnici rekao laž, ovako je razotkriven: Jedna stvar u celom slučaju je POSEBNO BIZARNA
Foto: gofundme

DOKTOR SKOVAO PAKLENI PLAN I UBIO ŽENU U bolnici rekao laž, ovako je razotkriven: Jedna stvar u celom slučaju je POSEBNO BIZARNA

Planeta -

Lekar koji je nekada radio na odeljenu za kontrolu trovanja optužen je za ubistvo drugog stepena, i to kada je, kako se navodi, otrovao svoju suprugu.

Doktor Konor Bouman (30) optužen je da je ubio svoju ženu Beti (32) nakon što je umrla u Ročesteru u Minesoti 20. avgusta, četiri dana posle prijema što u bolnicu sa nelagodnošću u stomaku. Početni simptomi su bili slični trovanju hranom, ali su vremenom nastavili da se pogoršavaju. Beti Bouman, farmaceutkinja, počela je da ima problema sa srcem, tečnost joj se skupila u plućima i organi su počeli da joj otkazuju.

Nakon njene smrti, doktor je pokušao da zaustavi obdukciju, tvrdeći da njegova supruga ima retku bolest, ali je nakon krivične prijave, kancelarija sudske medicine utvrdila da je žena umrla od toksičnog dejstva kolhicina, leka koji se koristi za lečenje gihta.

Beti Bovman, trovanje, Konor Bovman
foto: Olmsted County Sheriff's Office via AP

Lek je pronađen u uzorcima krvi i urina uzetim u bolnici, ali joj nije dijagnostikovan giht. Šest dana pre nego što je hospitalizovana, njen muž je, na osnovu njene težine, odredio smrtonosnu dozu leka.

Noć pre nego što je umrla, Beti je navodno rekla da je pila kod kuće sa svojim mužem i da joj je pozlilo kada se sledećeg jutra probudila.

Bovman je bio naveden kao registrovani lekar i hirurg u Odboru za medicinsku praksu Minesote. Žena sa Univerziteta u Kanzasu rekla je istražiteljima da je Bouman radio kao specijalista za otrove i da je istraživao kolhicin.

Policija je saznala da su njih dvoje imali finansijske i bračne probleme, a Bouman će dobiti oko 500.000 dolara (412.000 funti) životnog osiguranja zbog njene smrti. Vlasti su takođe pronašle priznanicu za bankovni depozit od 450.000 dolara (371.000 funti) u njegovoj kući.

Bovman bi trebalo da se pojavi pred sudom 1. novembra.

Kurir.rs/Skaj njuz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track