MASOVNI UBICA IZ MEJNA I DALJE U BEKSTVU! Potraga traje već 24 sata: Šuma je njegov teren, tamo je odrastao, nikad ga neće pronaći
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia, AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

novi detalji

MASOVNI UBICA IZ MEJNA I DALJE U BEKSTVU! Potraga traje već 24 sata: Šuma je njegov teren, tamo je odrastao, nikad ga neće pronaći

Planeta -

Masovni ubica iz Mejna Robert Кard (40) nije uhvaćen ni 24 sata nakon masakra u kome je usmrtio 18 ljudi.

Policija je tokom opsežne potrage u četvrtak uveče po lokalnom vremenu opkolila jednu kuću u Baudojnu i megafonom pozvala osumnjičenog da se preda, međutim, nekoliko sati kasnije ispostavilo se da Kard ipak nije bio unutra.

Najmanje 18 ljudi je poginulo, podsetimo, a više od deset je povređeno nakon što je napadač otvorio vatru na dve različite lokacije u Luistonu u maloj američkoj državi Mejn.

Policija je identifikovala Roberta Кarda (40) kao osumnjičenog za pucnjavu i veruje da je možda vozio beli "subaru" koji se kasnije pronađen u Lisabonu nekih 12 kilometara od mesta pucnjave.

1 / 5 Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Vlasti su upozorile građane da bi Кard mogao biti naoružan i opasan. Policija države Mejn savetovala je lokalne stanovnike i preduzeća da zaključaju svoja vrata.

Kard je prema rečima komšija sposoban da se krije dugo vremena ako ne želi da bude uhvaćen. Rik Godard (44) živi manje od kilometar od porodične kuće osumnjičenog i i poznaje porodicu Kard decenijama.

- To je njegov teren, odrastao je ovde, zaista dobro poznaje tu oblast. Verujem da je u stanju da se dugo skriva ako ne želi da bude uhvaćen. Postoji mnogo mesta na kojima možete biti u šumi, a da vas nikada ne vide. Šuma je gusta i postoji mnogo mesta na kojima se možete sakriti i da vas nikada ne bi mogli da vide iz aviona ili helikoptera. Drveće je toliko blizu da jedva možete proći kroz njih. Toliko je gusto da se jedva vidi tri metra u šumi - navodi Godard.

(Kurir.rs/NY Post)

Bonus video:

00:20

NIKADA MASOVNI UBICA NIJE BORAVIO U GRUPNOJ SOBI Bivši čuvar u CZ: Dešavala su se silovanja, a agresivne smo vezivali lancima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track