ZAOŠTRAVAJU SE ODNOSI: Izrael povukao diplomatske predstavnike iz Turske!
Eli Koen, Foto: Printscreen YouTube

ZAOŠTRAVAJU SE ODNOSI: Izrael povukao diplomatske predstavnike iz Turske!

Planeta -

Ministar spoljnih poslova Eli Koen danas je povukao izraelske diplomatske predstavnike iz Turske "kako bi izvršio ponovnu procenu odnosa Izraela i Turske" izjavi koju je dao na društvenoj mreži "X", ranije poznatom kao Tviter.

Koen je ovu izjavu dao ubrzo nakon što je turski predsednik Erdogan ponovio svoju tvrdnju da Hamas nije teroristička organizacija i opisao Izrael kao okupatora.

Podsetimo, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas, na velikom minitgu podrške Palestincima u Istanbulu, da je Izrael okupator, a da palestinski Hamas nije teroristička organizacija.

"Izraelci su bili veoma uvređeni zbog ovoga. Turska će predstaviti Izrael svetu kao ratnog zločinca. Međutim, glavni krivac iza svega ovoga što se dešava (u Gazi) je Zapad. Pitam taj Zapad, da li želite da stvorite atmosferu još jednog Krstaškog rata?

Oni koji rone krokodilske suze nad civilima ubijenim u ukrajinsko-ruskom ratu sada nemo gledaju ubistva hiljada nedužne dece u Gazi", naveo je Erdogan, prenosi agencija Anadolija.

Kurir.rs/Telegraf

Bonus video:

01:05

OFANZIVA IZRAELA JE ZAUSTAVLJENA NAKON RETORIKE AMERIKE Stručnjaci bez dileme: Izrael mora snositi žrtve kako bi ostvario cilj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track